Нема откажување мила, те сфаќаме како ти е, но немој да се разочаруваш, одмори се и продолжуваш понатаму.
Matika znam kako se custvuvas.ne se razocaruvaj, jas vcera ovaa go pominav . Ce sobereme sila i zaedno ce se borime se do
zdravo na site,eve I jas da ja kazam mojata ivf postapka po 4 pat!3 ivf vo sistina so opsta katastrofa,otidov kaj dr tase plodnost se pripremavte,ispituvanja sledenje na hormoni mnogu inekcii I stasav do 2 jajni kletki oplodeni,ja odbrav maks metoda I moeto ivf bese uspesno posle 5 godini borba!no za zal vo 2 mesec iskrvariv I morase kiretaza...sega edno 4 meseci ke se odmaram I dr rece ovaj pat imas sansi I po priroden pat bidejki od kiretazata matkata I jajnicite se cistat kako kristal...na site zeni toplo vo go preporacuvam dr tase...bidejki toj e ekspert ne se gleda negovviot karakter tuku negovoto pregolemo znaenje...
I ja s toa go pominav vo sistina..ama jas se vo oci im rekov...tie kako doktori treeba da ne pratat se detalni isptuvanja da napravime pa posle ivf,,tie rutinski rabotat jas 5 godini izgubiv tamu...zaboravi se losit glas pobrgu se slusa...eve jas se prwfrliv kaj dr tase e toj e doctor sto so sekoj uspeh na sekoja zena se raduva,,pa za sestrite embriolozite nemam los komentar sto da kazam...jas zabremeniv od kaj dr tase..I edno da znaes toj e svetski a nas doctor!ti ja prakam cela sreka I sto pobrgo se da se sredi!
I ja s toa go pominav vo sistina..ama jas se vo oci im rekov...tie kako doktori treeba da ne pratat se detalni isptuvanja da napravime pa posle ivf,,tie rutinski rabotat jas 5 godini izgubiv tamu...zaboravi se losit glas pobrgu se slusa...eve jas se prwfrliv kaj dr tase e toj e doctor sto so sekoj uspeh na sekoja zena se raduva,,pa za sestrite embriolozite nemam los komentar sto da kazam...jas zabremeniv od kaj dr tase..I edno da znaes toj e svetski a nas doctor!ti ja prakam cela sreka I sto pobrgo se da se sredi!
srekno od srceee...vo megu vreme da pies koren od maka vo prav sekoe sabajle mnogu e dobro za endometrium I za dobri jajni kletki
Сите имаме различни искуства кај различни доктори, бидејќи секој случај е приказна за себе, сите одиме со различен проблем, нели? Има многу успешни приказни во Плодност, Систина, Њуборн... и исто толку неуспешни во истите... Сметам дека не треба да си влијаеме една на друга за изборот на клиника и/или доктор за ин витро. Единствено треба на докторот кој ќе го одбереме да му ја дадеме нашата безрезервна доверба и да се надеваме дека со плод и успех ќе заврши.
Kako se racuna prv den od ciklus, primer, zena mi treba da pocne so kleksan od prviot den od ciklusot vo 20 casot, da zememe primer deka vecerva okolu 22 casot dobiva, e sega kako ke prima kleksan koga veke casot e 22, se ndevam sum jasen
Se soglasuvam so tebe deka za sekoja klinika i za sekoj doktor ima i pofalni zborovi i negativn,nekoi se zadovolni drugite pak se razocarani. Vo eden status procitav deka za invitrototo da bide uspesno treba da ne napravis nesto sto pokasno ce mislis tukmu poradi toa e neuspesno.
Zenski. Vcera napraviv test i mi izleze negativen. A deneska mi se povraca i imam i kremava gusta menstruacija (izvinite sto vaka vi opisav) ama sakam da znam dali e ovaa rezultat od terapijata sto ja primav ili da odam na ginekolog na kontrola Dokolku nekoja imala isto iskustvo ve molam da mi kazete
Vo plodnost imam napraveno ensiminacii za zal neuspeni. No za covekot kazuvat samo pofalni zborovi so golemo znaene,no edinstveno sto mi preci kaj nego e negovoto odnesuvane. I toa bese pricinata za moeto begane od plodnost vo sistina. Ama sega se mislam pak za plodnost, bidejki pred se biten e rezultatot na kraj.
po golemi GLUMCI od sistina nema,jas go pocituvam dr tase prvo kako covek posle strucnjak,toj ne lazi I direkten e I kako ke reci I taka bidnuva!
Утре треба да почне со боцкање. На мене докторот ми има кажано дека секоја менструација кога е после 17часот наредниот ден се брои како прв ден.