Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 глас(а)
    11,7%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

314 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Peperugamala

Peperugamala Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    302
    Девојки, да не заборавиме дека во моментов има многу што се во постапка и да ги подржиме со позитива, секој лош коментар беспотребно демотивира, а тоа воопшто не е потребно. Јас, сум презадоволна од услугата во Систина, од сестра Сашка исто, но тоа не значи дека сите се или треба да бидат, . Затоа, да им посакаме успех на сите кои се во постапка и да ги поддржиме дека го направиле правиот избор во одбирот на доктор и болница. Со Господ напред и успех на сите!

На bela.m, beb4o, Thallia и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Вистински коментар!(fingers)
    Така е, да не им се влијае негативно на тие што се во/пред постапка во Систина, да не заборавиме дека се пишувало и позитивно, и негативно, за сите клиники.

И јас знам за после 17 часот, дека се рачуна следниот ден за прв. :)

Последна измена од модератор: 30 јануари 2019
    На Srekicka3, Lovelybaby<3, Aleksandra9999 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    9.862
    Да следниот ден се почнува со боцкање доколу добие после 17ч. И мене така ми имаат кажано. Со среќа.

На korzoo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anexy

Anexy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2017
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    322
    Девојки во постапка сум за ифв, се двоумам помеѓу Димитров - Ремедика и Лазаревски - Систина...не знам кај кого дајте ваши совети...

На Queen8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    И кај двајцата доктори има успешни приказни ти појди информативно кај двајцата и кај кој ќе имаш повеќе доверба таму направи го.Ти посакувам успешна приказна до крај.

На Alishan30, Софија 88, Желба и 7 други им се допаѓа ова.
  6. princessp

princessp Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    1.429
    Kade ima najsldena postapka za ivf za uspesno ivf e plodnost!jas 3 ivf ponskopjeto i nisto 1 ivf bitola i uspesno!kolku znae dr tase samo bog znae!

На Anexy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Девојката праша за мислење помеѓу д-р Димитров и д-р Лазаревски!

На KuklickaMoja, Недопирлива5, Soncence3 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Мислам дека не е фер ниту пак етички да фаворизирате одредени Д-ри,а да ругате други.
    Едно е да се сподели мислење и искуство,ама ако за жал претходеле неуспешни обиди кај некого,автоматски не чини.

Не е првпат муабетов,ама д-рот не го прави детето.Тој е само една алка од целиот синџир.Исто колку него и ембриологот е битен,и самите услови во лабораторијата.

За успешно зачнување потребен е квалитетен ембрион,а за тоа природата меша прсти,така да не може целата вина да се фрла на одредени клиники и д-ри.

На emona123, duffi, bela.m и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Irisveceflow123

Irisveceflow123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    900
    Sekako deka doktorot ne go pravi deteto. Deteto e blagoslav od gospod i koga toj ce odredi togas ce imame site. No samo nesto mozam da kazam deka mozebi ne e ni vinata do doktorite, do medicinskite sestri tuku e do samiot zdrastven sistem i klinikite sto ne gledaat kako bankomat za pari i gledat samo da ja vrsat rabotata, kako da rabotat pod norma. Za zal kade i sum tropnala ovie pet macni godini isto odnesuvane. Navistina zalosno.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Devojki zdravo. Ke ve molam za mislenje. Mi docni ciklusot imavme zastiten odnos mene iskreno ne mi se veruva deka e bremenot... Dali e mozno od hormonite sto gi primav Dekemvri mesec za invitro postapka da mi docni bidejki jas sekogas dobivam nekolku denovi porano?

Последна измена: 30 јануари 2019
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Abe zavisi za kogo kako i od tase ima losi iskustva I od sistina ima losi iskustva a I arni jas sekogas velev za mene najdobar dr ke bide toj sto ke mi pomogne da drzam dete vo racete I taka e za mene Dr trajkovski e br eden oti posle 13 god borba so neplodnost mi pomogna da stanam majka na devojce sega veke dvomesecno bebence

На Mimmi39, tina2018, Thallia и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    ВО која и да си приватна болница те гледаат исто затоа што дерат со пари,јас пред година ипол во кое се обидувавме само 6месеци бев во Плодност за ХСГ испадна се во ред проодни канали ,9000денари платив докторката Кристинка ме викна во една просторија со отворена врата таа седната јас стоечки ,резултатите што ги имавме беа сите во ред таа ги гледаше како да гледа разгледница не обрна внимание воопшто и покрај малиот период што се обидувавме и сите резултати во ред таа мене ми предложи инесеминација или инвитро на приватно мене тоа многу ме изиритира и реков докторке да не е прерано за таква процедура да започнуваме ,да видиме со поблага варијата со витамини вие знаете повеќе од мене,таа ми рече нема потреба од витамини така да секаден е исто каде и да отидиш .Само доверба во докторот и со Господ напред

На NNA, dunika и Irisveceflow123 им се допаѓа ова.
  13. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Не знам зошто ти бараат 3 години во брачна или вонбрачна заедница, кога имате 7 неуспешни инсеминации, а за да одобрат ин витро бараат 4.
    Башка не си во 20-тите години, ако треба да чекаш уште две години ќе ја прејдеш 35-тата, нели сите ја одредуваат баш таа возрасна година како вовед во покритични години за бременост.
    Јас лично мислам дека ти исполнуваш услови за ваучер, посебно со 7 неуспешни инсеминации, а лечењето од стерилитет и стажот во брачна или вонбрачна заедница немаат никаква врска. Јас и мм се обидувавме да забременам една година пред да почнеме да живееме заедно и по неполна година заеднички живот аплицирав за ваучер и ми одобрија.
    Не знам какви се овие глупости тебе што ти ги кажуваат, отиди им таму директно и разбери се.

Јас би ги прашала и на колку свадби биле со трудни невести, како они забремениле пред свадбата, нели децата според нивниве сфаќања се прават само во брак или во вобрачна заедница?!

На bela.m, Thallia, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Можно е да е од терапијата. Сепак се хормони во поголема доза, почекај уште некој ден, па ако не добиеш отиди си на преглед. Не е страшно ништо, ама да не те мачи мислата.

На Srekicka3, Lovelybaby<3 и Aleksandra9999 им се допаѓа ова.
  15. korzoo

korzoo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    530
    Posle kolku dena od ciklo proginova se dobiva ciklus, zena mi veke 4 dena zavrsil so cikloproginova, momentalno se bocka veke 9 dena so suprefact, dr ni rece deka 2_3 dena pose cikloproginova ke dobie i vtoriot den od ciklus da odime no eve deneska 4 den i seuste nema ciklus

16. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    3.564
    е ајде де!и јас зачудив, затоа пишав дали некој има искуство.бев на нотар заверив изјава дека живееме три години заедно.

17. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Женички јас денес бев на преглед бидејќи докторот сакаше да види зошто не е успешно инвитрото и ми кажа дека се е во ред ама пак незнае зошто е негативно и ми даде некои хормони да испитам и после циклус пак да одам как него. И зборот ми беше дека докторот беше по разочаран него јас што сум. Сака да кажам дека не не гледаат како само да ни соберат пари и навистина се трудат за да успееме до целта. Они сепак се луѓе не е се до нив сепак мајка природа одлучува.

На Belabelinakinder, teddy85, mici-22 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Делам мислење дека не им е сеедно, сепак успешна приказна, значи успех и за самиот доктор, кој го храни како професионалец.
    Нема поголема радост за еден професионалец во која било област, од личните достигнувања и успеси, со кои добива афирмација и мотивација за понатаму.
    Во се’ има исклучок, ама треба некој ептен да е ладен карактер, за да не се замара воопшто.
    А, да не заборавиме дека они не се единствен фактор во целата постапка. (fingers) Битно е докторот, ама и ембриологот да го изреализира својот дел најпрофесионално.:)

На KuklickaMoja, Недопирлива5, Soncence3 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Жалам што фактички те натерале да дадеш лажна изјава и тоа ти е сега официјален документ....
    Со среќа во секој случај, ти посакувам што побрзо да добиеш ваучер и да имаш успешно ин витро!
    Ќе добие циклус, не се секирајте, мислам дека може и до 7 дена да трае тој период до нареден циклус, но сепак, бидејќи сте во постапка, јас би се јавила кај докторот за консултација.

На Andonia, Thallia и korzoo им се допаѓа ова.
  20. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    3.564
    не дадов лажна изјава само се зачудив зашто треба да се потенцира времето на живеење.