Znaci sestrata mi rece da prekinam so terapija dokolku e negativen. Nikakvo kontrola, nikakvo ispituvane. Sega sigurno me sfacate zosto bev tolku luta i gnevna ne od rezultatot
Koi ispituvanja ti gi predlozi za ponatamu? Izvini gresno sum go postavila potprasanjeto.Se odnesuvase za maaitka.Vednas menuvaj klinika ili doktor.Za svoite pari mozes da biras Kade da odis I zasluzuvas soodveten tretman.Sto pobrgu da si najdes mesto Kade sto ke SI ja ispolnis celta
НОВ Кога ќе добијам циклус треба на 3 ден да испитам хормони ми даде лист кои и на 10 ден да одам на ехо пак да ме види и таман резултатите ќе ми бидат готови па ќе ми каже што понатака.
Jas ti pisav I pak ke ti kazam napravi si gi tie ispituvanja za vrodena trombofilija I steknana vitamin d histeroskopija I laparoscopija kariotip ogtt test so insulinemija,
Биди упорна, матичниот може да ти даде толку рецепти колку што ти требаат. можеби ќе ти рече испиј ги па дојди по нови рецепти, односно да не се со ист датум рецептите, но може и треба да ти даде. Дали имате инфо за Митко Ивановски дали е на работа во периодов? Ја барам Сашка ама се недостапна е, не знам дали така се погодило, или не е на работа... Утре пак ќе пробам...
На работа се.Знае да и се исклучи телефонот па да неможеш да ја добиеш. Врти и денес ако не е достапна пиши му mail на Митко и ќе ти се јави сигурно.
Девојки кој ден да го сметам за прв од циклус???До сега мислам на миналниот месец ден два имав кафенкаста боја па ми идеше и нормално прв ден се смета одкога почнува крварењето.Но овој циклус вчера цел ден од кога станав розеникаво претходно немав оваа пат кафенкаста исцедок,,а денес кога станав баш црвена боја...Можеби малку е глупо прашањево но незнам шо е најправилно кој ден се смета за прв ...
Би требало денес да ти е прв ден, ама од друга страна розеникаво е сепак почеток на крварење, прашај доктор/сестра, да не те ставаме во заблуда.
Епа ај да пишам...успешно помина и мојата пункција и добив еден тон терапија (кринон гел бускопан бруфен клиндамицин пролутекс декортин факсипарин и аспирин... и фемибионот си го пијам од претходно)... пијам по малку и исо и течности но водава луге ко со сила... чај место вода да си правам или ?? Малку имам ко болки ама издржливи ☺
Изоспорт пиј барем еден литар, чајчиња секако, вода. Ќе поминат болките, само полесна храна и течности. Протеини јади, овошје, што повеќе зеленчук.
Zdravo, pochnavme so invitro postapkata, primam triptofem i fostimon (FSH), pa me interesira kolku vreme od prilika se prima terapijata, ako nekoj ima primano ista takva terapija ( denes mi e 4den za fsh)