Neznam dali nekoj go ima probano, no bi sakala da prenesam moe licno iskustvo so uste eden recept. Stanuva zbor za cuvar kuka i med. 300g cuvar kuka se blendira i se mesa so 300 grama cto e mozno po cist med. Se ostava 1 nedela zatvoren vo tegla vo frizder i povremeno se protresuva za da ne stoi talogot na gazerot od teglata. Potoa, na gladno, tri pati na den po edno kafeno lazice se srka. Rezultat: 100% iscisteni jajnici od cisti i regenerirana matka. Jas sekogas koga odev na ginekolog, mi kazuvase deka imam policisticni jajnici. Sekogas imase nekoi vodeni cisti...i takvi raboti. Posle ispienava doza (koja se pravi 3 pati bez prekin) kaj mene nemase ni traga od cisti. Se nadevam ke pomogne lekov tamu kade sto e potrebno. Pozz
Eee ova moze da se proba I vreme ima sveki se potrudila celite sme nakiteni so cuvar kuka @Natasa. P blagodaram jas ova go pravam toa so smokvite ionaka mi izgleda cudno a vikate I gadno bilo
Samo livcinjata ke gi izmies edno po edno i ke gi blendias. I pred da ja skines, ostavi ja edno pet dena bez da ja vadis.
Cekaj listovite gi kinam mijam I ostavam 5 dena da stojat????? Pa posle blender I mesanje so med, pa 7 dena stojat I jadam
Ne, ne ja vadis cuvar kukata 5 dena, za vo livcinjata da ostane samo nejziniot priroden sok, da ne bide napumpana so voda koja ne gi sodrzi onie sostojki koi se potrebni. Otkako ke pominat 5 dena da ne bide vadeno cveketo, potoa si go kines i livce po livce ke si otcepuvas od steblenceto, ke si mies i ke si meris 300g. Potoa blendiras, i mesas so medot. Stavi si ja homogenata smesa vo tegle, zatvori go dobo i cuvaj go vo frizder 7 dena. Sekoj den protresuvaj go, da ne stoi natalozeno na gazerot samo, za da se spojat ubavo sostojkite. Potoa si srkas po ednas nautro, pred rucek i navecer.
Јас го јадев тоа со чувар куќа за цистите, само да ви кажам да не јадете или мешате со метална лажица, само со пластична или дрвена. Не знам колку е ефикасно кратко време го користев, ама големите водени цисти ми пукаа, дали од него или со циклусот, важно не е грозно за јадење и здраво е.
Da, voopsto ne e loso za jadenje, a inaku tocno e, po pravilo medot se jade so drvena lazica, taka sto, i ovoj recept preporaclivo e da jade so drveno lazice ili od onie specijalnite gledam po kafinjata zakaceni se gratis gi davaat.
Zdravo duso dobrebmdojde za tebe i se nadevam i ti posakuvam da ne se zadrzis dolgo na temava , bidi tuka do septemvri i posle prvec vo trudnicki muabeti Eve duso jas ti posakvuvam da ti dade dedo Boze dve naednas, ama da ti kazam licno za mene. I jas bev so istiot um i velev sakam samo edno da se izraduvam i nikad vise po tie vrati, no prvovo detence koe ima 4,5g od dve godinki placi za brat ili sestra i toa kako site si imale drustvo a nego zivotot ne mu bil ubav sam , e mene tie zborovi me pogodija. A i koga odev ovaj pat odev so nekoja moja potsvesnost deka sigurno ke bidi uspesno bidejki sin mi dve godini se molese doma pred ikoni na Gospod da mu dade bebe, a Bog gi uslisuva molitvite na decinjata, nivnite dusicki se naj cisti Ne znam dali e do toa no nie doma so soncogledovo samo przime kompiri , skoro se drugo so maslinovo maslo i toa domasno Aaaaa nekoj saka maskoooo, e ti posakuvam da ti se pogodat pak dve , ama maski pa da fates penzija ))