За маката велат дека пожелно е да се консумира со какао, дека какаото го зголемува позитивниот ефект.
Ве читам за маката, па ајде викам и јас да го споделам своето искуство. Јас ја пиев поради хормонски дисбаланс,и поради зголемување нели шансите за плодност,меѓутоа кај мене не вроди со плод. Друга битна работа е да внимавате каква мака конзумирате. Јас разговарав со ендокринолог и го прашав која мака да ја конзумирам и ми ја предложи следнава: https://www.femmenessence.com/macaharmony-reproductive-health.html Многу брше тешко да ја најдам,меѓутоа ја најдов и ја пиев,мислам негде дека околу 2000 денари беше кутија за еден месец. И се пие 3 месеци,па се прави пауза. Муабетот ми е, проверете прво,распрашајте се пред да почнете да конзумирате било што. Со лесно на сите кои се во постапка.
Ovde mislam procitav deka brazilskite orevi pridonesuvaat za implantacija. E sega, prashanjeto mi e po kolku na den e dozvoleno da se konzumira. Nekade procitav eden na den, maksimum dva, sodrzele mnoogu selen. Znae nekoj da mi kaze tocno?
Ја зимав од Деметра аптеките од Куманово, а после кога ја снема,ја барав директно од дистрибутерот од кочани. Ама за жал немам број од човекот. Мислам дека имаат femmenessence fb страна. Види прашај,може ќе ти кажат од каде да ја набавиш. И јас маката ја пиев во вид на апчиња, а не во вид на прав.
Pa i jas zatoa prashuvam, strav mi e da ne zafrknam rabota. Kako shto sum oslabena sega, mislam deka kje odam so 2 na den.
Женички замена за бразилски ореви ви е селен. Мене ми беше полесно селен апчиња си пиев секој ден по едно. И уште си ги пијам и после позитивен трансфер.
Многу кратко време јадев бразилски пред 2-3 години, не ми беа ич вкусни. Веднаш се префрлив на суплементи, полесно ми е и мене така.
Девојки дали има разлика помеѓу ифв на приватно и ифв преку фонд освен цената нормално?иста ли терапија даваат како преку фонд или поинаква и дали ќе ми важат испитувањата и на приватно или ќе треба наново да се прават?не знам дали на проватно или преку фпнд да правам инаку закажав во плодност наредната недела
Се што можиш да искористиш преку фонд искористи. Сакавме и ние на приватно да правиме и мојата матична докторка ми рече зошто да давате пари кога имате право преку фонд искористи си го правото. Така и сторивме... Сега со господ напред во понеделник треба да одам и јас во плодност на преглед и да ја започнам постапката.
Благодарам девојки имам уште еден ваучер од фондот затоа не знам дали пак да збирам документи некако многу време фаќа а за на приватно ќе ми важат истиве документи или има рок како преку фондот
Јас па како си ропкам бразилски,се заборавам понекогаш. Ем знам колку е штетно да се предозираш со селен,всушност еден орев со средна големина е доволен за дневни потреби. @bebence 22 зошто би правела ифв на приватно?Освен ако ептен ти се брза... Ама лично не верувам дека д-рите различно би третирале пациенти со ваучер/приватно,тие секако ги добиваат парите од негде нели? Со среќа на сите кои почнувате со постапка Нека биднат многу новогодишни бебиња
Девојки а што документи се потребни за ваучер?Јас сум на почеток сеуште се спремам за втора иуи па ако повторно е неуспешно планирам ифв.Желбата за бебе ми е огромна.Се надевам секоја солза, секоја боцка, на сите ќе ни се исплати и се ќе се забораве кога ќе дојдат нашите бебушки во прегратка.