@monka_bonbonka Да додадам, покрај тие што ги наброивте... И четири инсеминации ако не се работи за тежок машки (проблеми со спермата) и тежок женски фактор (без канали). А мислам дека ако се има еден канал, обично од што сум читала овде, бараат две инсеминации. Хив и хепатити за двајцата, крвна слика за жената не постари од 6 месеци.
Здраво, сакам да ве прашам дали знаете кои се потребни документи да се поднесе за инвитро за второ дете.Првото инвитро ми беше март 2017г и заврши успешно, сега малата е 13месеци, но сакаме да почнеме со постапка да не се губи многу време а и сакам ако даде бог мала разлика да ми се децата во возраст... Дали некој има поднесувано документи за инвитро за 2 дете...
Isti se dokumentite i za vtoro dete samo sto razlika treba da e 16/18 meseci ne sum sigurna jas podnasav isto za vaucer za vtoro dete
Здраво, јас имав прво ивф за второ дете, незнам дали ке помогнам баш но еве што дадовме во фондот. Барањето треба да се напише дека е за второ дете, од првото носиш копија од извод, Хсг, 2д и 4д ехо извештај, 2 спермограми ( бевме со машки стерилитет),чисти брисеви од микро и ПАП, крвна слика, извод од венчани, во принцип исто како и за прво ивф само што на барањето се назначува дека е за второ дете. Незнам дали помогнав, ама тоа е моето искуство
Здраво драги феминки,нова сум на форумот, но ве следам од самиот почеток.Благодарна сум на секоја од вас која несебично го сподели своето искуство,многу научив за самата постапка и сега и јас сум во фаза на собирање на документи за прво ин-витро.На кратко за мене,три години пробуваме да добиеме бебе за сега се покажа дека имаме послаба сперма и покачено FSH и четири неуспеспешни инсеминации.Во консултација со доктор Трајковски треба да ги набавам DHEA од 25 мг микронизирана.Ми треба вашата помош,како можам најбрзо да ги набавам за да ги пијам овој месец до следна контрола на хормони.Јас ги најдов овие,дали некоја ги пиела? https://www.lifeextension.com/Vitamins-Supplements/item00335/DHEA-dehydroepiandrosterone P.S Посакувам успех на сите што се во постапка,се надевам и јас ќе се приклучам за брзо време.Ве гушкам!!
Провери во City mall, најгоре кај спортските продавници, има штанд за препарати за билдери, би требало да ја има.
Керками да наполни 16/19 месеци па да поднесам документи на тоа ли мислиш разлика...а за првото правев 4 инсеминации, дали и сега треба пак 4 инсемианции...
Мислам дека не би требало на правиш повеќе инсеминации кога веќе имаш едно дете,мене барем не ми е логично. Поздрав и ти посакувам успех ,што побрзо да си дојдеш и до второто!
Ако веќе имаш направено 4 иуи пред првото ивф веќе не треба да правиш нови . А тоа ,колку време треба да помине од првото дете до следното ивф -не сум упатена
Inseminacii nema potreba od novi da pravis , a sa mislev na razlika izmegju decara treba da ima eazlika od 18 meseci i izvod treba od maloto
Ајде друшке со лесно само да ти е, ти пуштам среќа да не израдуваш со високааа бета... ќе помине брзо времето
Ja ima vo euro farm i ako e nema momentalno prat naracki i za dva dena stasuva Jas pravev preku fondon vo Sistina i site prethodni ispituvanja gi priznavat osven ako ne se postari od 6 meseci ama i da se postati vo megu vreme mozes da gi napravis na drzavno. A okolu terapiata doktorot odreduva so kakov protokol treba i fondot priznav sekakva terapia samo vo odreden broj dr.go dokupuvas.Golem broj terapia odi na trosok na fondot. Moj sovet da odis preku fond oti skoro sve odi na novni trosok Za da odis preku fond ne se potrebni tri insiminaci jas so edna go dobiv vaucerot Ako e prva kontrola posle neuspesno invitro ne se naplaca Jas pret edna godina imav neuspesno invitro vo sistina kaj doktor Lazareski i koga pojdov posle negativen test na pregled toj pregled ne mi go naplatia