Така имам читано ,неможам да ја најдам страната ,тоа било испитување на група жени некои и дале само исхрана со маслиново а на другата само сончогледово и поголем број од жените што козумирале маслиново забремениле.Ако најдам баш ке го споделам линкот.
@mimidjon ubavo mi rece pogore kaj si trgnala znaci vikaat maslinovo!!!!!! Gotovo soncogledovo odi vo korpa sto bi pravela jas bez vas Na soping koga sakas odime
Овие значи од фондот ако знаат што ми бараат добро ке е. Вака ми написаше :Треба дополнително да ги изврши следните медицински испитувања Да се достават ПОТВРДА ОД ПОДРАЧНАТА СЛУЖБА И ИЗЈАВА ЗА ОБИДИ Некој ако може нешто да ми објасни зошто се јавив и тие незнаат таа се чудеше што ми потражила комисијата.
????????? Si pravela IFV I porano?????? Jas koga podnesuvav vtoriot pat mi baraa ubavo da naznacam broj/ koga/ kako / koga mi bilo prvoto IFV. I bas mi spomnuvaa nekakva potvrda sto mozda ke mi trebala od maticen za obidi dokolku Sistina ne go sprovela ubavo dosieto pa mozda negde nesto zakrcilo. Da ne ne si zaokruzila tamu na dokumentite po koj pat dostavuvas???? A potvrda od podracna sluzba da ne ne si od SK????
@only44you Eve konecno trgnavme pred pola saat, maloto kutre osa go kasnala pa sabajle bevme na veterinar A inace vremeto kakvo e na vremenska se mi stoi oblacno
Незнам @emkaemka да не не сум и ја доставила таа Изјава тоа ми текна всушност е Образец 4(И-IIC) а Потврдата незнам зошто не сум од Скопје но сум преку скопска фирма осигурана,ке отидам здравје другата недела ке извадам таква потврда се вадело кај црвен крст во тој фонд(каде е тоа нели е истото кај што се поднесуваат документите) А како е можно они во систем да немаат увид колку ваучер имам користено ,мене ми е прв пат сега немам ништо користено од нашиов фон .АУУУ не ми замерувајте малку сум револтирана од известувањето да беа некои испитувања што фалат ок но вакви глупости потвра ,изјава ....
@mimidjon toa e mila birokratkjata vo nasava drzavicka. Epa videle deka ne si od SK I zatoa ti baraat potvrda, demek sledat vo koj grad kolku podnesuvaat, uspesnost, demek statistika a kade sto I si gi podnela dokumentite toa e toj fond, ke prasas na koj salter ke te upatat A za obidi sto da ti kazam sve e pobrkano, vidi prasaj kaj maticniot za potvrda, ili vidi vo fond mozda imaat nekoja takva izjava I ova izvini ali stvarno e za nerviranje tolku se im e pobrkano sramota
Ајде уживкај си ти ,слушнав на одмор ке одиш ,убаво да си поминете , јас другата недела шопинг без тебе ке се прошетам по Скопје
Каква па сега потврда ако не си од Скопје??? Треба и за некој друг документ да се грижам освен за 4Д?? By the way мене FSH ми беше 8.нешто..можеби со смоквите го регулирав малку..инаку се добри за цревната флора го регулираат варењето на храната, за плуќата јас се изнаплукав шлајм со хроничниов бронхитис што си го носам а сега никој никаде шлајм..@kukla21 и @emkaemka убаво да си помините, максимално да се опуштите и побројни да се вратите и да не израдувате..
Панделче сигурно потврда со која се потврдува дека немам правено инвитро досега на товар на фондот ,од кај да ги знам што се не и текнува само да помине време да се одолговлекува постапката
Devojki samo so go zemavme rezultato od spermogramot.I vaka:Volumen 3ml (normalno 2-5).Ph 7,5 (normalno 7,2-7,8.Vkupen broj vo 1ml. 68,00x10 (6)/1ml(normalno >60,0x10 (6)/1ml.% na progresivno podvizni 55% (normalno 60-70%).%na podvizni vo mesto 15% (normalno 10%).%nq nepodvizni I mrtvi 30%(normalno 20%).Ova se rezultatite.Help..
Незнам нешто мн за спермограмите ама и мене ми изгледа за нормален спермограм, тука така му се вредностите со мм мое , кога ме праша др.Обедникоски во Плодност каков е соермограмот и му кажавме нормален после тоа искоментира и да е лош доволни се еден или два сперматозоиди ..не се замарај само повеќе здрав начин на живт и ќе се подобри
Чул те господ мила ама и едно да е навистина ќе сум среќна и ќе направам се за и оно да е среќно. Јас раснев 11 години како единка, никогаш не побарав ниту братче/ниту сестриче, не знам не ми фалеше, дали дека може имав многу другарки, исполнето време, кога го добив брат ми бев пресреќна и го сакам највише на свет ама ете никогаш не го побарав, можеби и затоа имам такво размислување. А, дека сакам повеќе дечиња сакам ама кога господ не ми дава природно не сакам да се мачам повеќе вака
se javiv vo fond,zamislete baranjeto ne e zemeno vo predvid ni za drugata nedela,ete toa e,kj kakva sreka ima,ama jas ocigledno ja nemam