Ние сме чудо, ама вистинско чудо. Нема откажување, нема предавање, Господ ќе не’ награди барем со по едно бебувче, ќе почувствуваме радост сите!
Оди си ти денес за секој случај, па ќе види докторот до каде си со овулацијата. Ако ти рече дојди понеделник, а ти нели не можеш, одложете го трансферот, послушај го мажот ти. Јас би отишла да ме види за секој случај.
Оди си на преглед, па после тоа ќе оцените со докторот заеднички кога и што е најдобро. Настојувај да немаш стрес, ако треба земи си боледување (доколку тоа нема да те изложи дополнително на стрес и нервоза), ова ти е поважно од работата или пак, одложете евентуално за еден месец, ако не се осеќаш спремна сега. Сепак најдобро ќе се договорите со докторот за се’. Ти посакувам успех!
Девојки од утре почнувам со стимулација со Пурегон, денес мо ги дадоа од Систина. Кажете ми само какви шприцеви и игла треба да земам од аптека?
Девојки морав да споделам за три дена ми иди се јавив во плодност и ми рекоа на 2 ра ден на циклус да одам и ке почне процедурата, а никако неможам да се опуштам и многу сум нервозена до мене имам личност која е вмимателна и тоа премногу со мене (маж ми) ама мајка негова ме изеде незнам мислам само однеа ми иде да пукам (во заедница сме) незнам мн. ме притска ке пукнам абе на секоја нејзина помош на глава ми качува незнам морав да споделам тука пошто ке пукнам како да не и е мило што ми одобрија ваучер боже мили не гледа дека одам тежок пат ....
Не знам дали и што знае свекрва ти,ама чим сте во заедница треба да знае што и како.Ке ја седнеш и со убаво ке и објасниш дека ти следи период во кој е доста важно да немаш стрес,за доброто на сите е. Ако е личност со која нема разбирачка,тогаш пробај на сите можни начини да се исклучиш од неа.Едноставно е,мораш себично да се чуваш себе си,зар имаш појака причина од бебе. Со лесно постапката нека тече,и со успех да заврши
Периодов мора да имаат разбирање за тебе, сите по дома. Ќе седнеш и на сите ќе им кажеш дека треба да внимаваат.
Ако можеш да најдеш изговор да отидеш кај твоите и таму да бидеш после трансферот, најдобро. И за време на постапката ќе бидеш под дополнителен стрес, ама после трансфер треба баш да бидеш смирена. Постојано да те нервира некој, некој, плус хормоналната терапија, плус исчекувањето...не е баш пожелна ситуација. Ако не возможно ова, седни разговарај со маж ти или директно со неа, ти си знаеш како е најдобро, дека ти треба аполутен мир овие денови, ќе бидеш посебно осетлива и би сакала да бидат сите повнимателни со тебе. Се надевам ќе биде разбрана свекрва ти, сигурна сум дека и она одвај очекува внуче, па нека даде и она свој удел Со среќа! Јас мислам дека за второто примав Пурегон со Менопур, ама таму ме боцкаа, во Ремедика. Ако е посебно шишенце, кое треба да го раствориш со вода, ќе ти треба обичен шприц, големината зависно по колку водички ќе ставаш, поголема игла за растварање и мала, поткожна за боцкање. Ако ставаш сама. Но ако не си сигурна, оди таму за првото боцкање, нека ти покажат.
Ohh, jas sega se pribrav od rabota. Kako mi se poklopija denovive, uzas. Nemam izbor, kje moram vtornik, ako e docna, ostavam za drug mesec. Fala ti na poddrshkata
Ајде, можеби нема да биде доцна. А и да е, ништо страшно, брзо ќе помине времето @Luni разговарај со сопругот и барај негова поддршка, нека ја смири малку мајка си
Mene majka mi me bockashe deka e medicinska sestra i ne pravev mnogu kako-shto. Ti zemi si shpric i igla za muskulno bockanje, zelena iglicka pokonkretno
Женичкии помош!!!Неможам никаде да најдам ниту Прегнил ни Овитрел..А мора Недела вечер една од тие да примам...Каде има шанси да најдам