Блазе си ти, благодет е да имаш кој да те боцка по дома, посебно за мускулните @Anexy еве ти го и тебе одговорот @Queen8 го има објаснето процесот како оди. @Luni мене секогаш ми правеа со краток, исто со ниско АМХ сум, но исто така и poor responder, што значи секогаш на ехо имам мал број на антрални фоликули, така да и при голема стимулација вадам малку јајце клетки. Докторот кога ќе те види на ехо, ќе знае отприлика што да очекува и со каков протокол да оди, не се секирај. И со ниско АМХ многу жени успеале, со среќа!
2 nedeli se ceka vaucer! Vi ja posakuvam celata sreka...patot e tezok no so verba vo boga i mirna dusa ke bide❤
Јас никако не можам сама да се боцкам мускулно, страв ми е, а поткожно можам. И проблем ми е кога ќе ми дадат по трансфер да се боцкам со прогестерон, ем мора да мируваш, ем веднаш два дена по трансфер на пример мора да станувам и да одам негде да ме боцкаат. Камо среќа да имам некое медицинско лице по дома и да ме боцка
Ti se cudam na pametot sto I kazuvas jas iako sum vo zaednica ne I kazuvav kazi reci nisto na mojata koga go pravev IVF inace jas minatata god na utresen den ja pocnav IVF postapkata
Со лесно,многу јајце клетки да извадат на пункција. Да, се примаат инекции и јас примав после трансфер до тест. Примав пролутекс во стомак, а последните 4 дена примав фраксипарин
Srekno!jas posle transver primav prolutex tie do 8 nedela se primaat!ama individualno e kaj site zeni!
Така е во право е @Meckicja нема потреба ништо да и кажуваш што е таква.Цело време ве следам и ти посакувам успех.Јас во Вторник правам втора иуи али на мојата свекрва ништо не сме кажале,а причината е што таа почна да покажува на мојот сопруг(нејзин син) за развод као демек имало и други жени.Среќа е што сопругот на тој нејзин муабет и даде до знаење каде и е местото и среќна сум што ја имам целата негова поддршка.Инаку кај нас кај двајцата е се супер немаме никаков проблем,али небива и небива...Но тоа е ќе се бореме и мора да успееме..Најбитно е да ја имаме подршката од партнерите,и да не се замараме кој што кажал на крај тие што не навресуваа ќе се со наведната глава пред нас...hug:
Со среќа... инаку да се примаат и по пункција и по трансфер но сепак зависи што др ќе препорача ко терапија...
На утрешна дата со што почна, со стимулации или со супрефакт? Наместо Депо, можеш и Пролутекс, субкутано сама да си боцкаш, исто е, само што се поскапи.
Така е, не мора ништо да се објаснува, зашто кој не го оди овој пат, тешко дека може да разбере во целост како е. Ќутенката и терај си!
Nie na nikogo nisto ne kazavme.Bukvalno Samo doktorite znaea.Navistina e goolemo psihicko rasteretuvanje sto e taka.A Sega plus I so negativen rezultat nikoj Niti me sozaluva Niti me prasuva sto kako I blagodarenie na toa lesno go pobeduvam prviot neuspeh.
Овие пролутекс инекции, ги купував пред две години од Грција. Таму беа скоро дупло поефтино, не се секјавам точно на цената. Распрашајте се во соседните земји, голема е разликата во цената. Исто и клексаните се многу поефтини, и доколку некои пациентки не планираат да ги рефундираат парите од фондот за здравство, подобро од Грција да ги купат.
Затоа последниот пат си барав ако може во терапијата по трансфер да немам Прогестерон депо, туку Пролутекс барем првите неколку дена за да не морам да одам на боцкање. Потоа продолжив со депо.