Ве исчитав сите со ова боцкањево и искрено, само од читање страв и језа ме фати... Јас немам ниедно медицинско лице во близина... изгледа ќе треба сама да си се вежбам на себе... Мм од игли и крв во несвест паѓа...
И јас имам слушнато од доктор дека Пролутекс се подобри и поквалитетни, но сепак дека и Депо врши работа. Тоа станувањето за боцкање е најглупаво во денови кога треба да одмараш. Најдобра опција е Пролутекс. Дека болат, да, болат, но издржлива е болката, зависи каде ќе боцнеш, на некое место знае и оточе да покаже. Ако има болка, модринка или црвенило, може да се стави мраз. Не би се учела сама да се боцкам мускулно, сепак не е шала.
Вака делува страшно... јас на почеток дури идев секој ден да ме боцнат као стручно лице знае ... но по неколку идења си реков ако сите феминки можат сами зш да е пробаме и почна мм да ме боцка... и мислам се испраксиравме веќе... воопшто не е страшно...
@Thallia јас за инсеминациите се боцкав,ама само поткожно,ич не ми беше страшно иако немам примено инекција во живот(освен вакцини) И тоа во стомак ми беше полесно,дека помеко ваљда.. А за овие мускулните не знам,ке одам во амбуланта,ми фуфка од нив
За поткожно е многу лесно и нема потреба да се оди кај стручно лице , ама за мускулно, јас сама не би...
Не си играјте со мускулно боцкање, сепак за тоа е потребна пракса, можеби изгледа едноставно, ама не е само работата да се брцне иглата, треба да се внимава и знае каде.
Девојчиња, ама да не ме мислите дека сум некоја плачка, трпам јас болка, само тој Пролутексот кај мене прави едни болни и тврди отоци, им треба време да поминат, а немаш време. Се боцкаш секој ден од двете страни на стомакот, на крај не знаев веќе кај да боцнам, ем болно, ем модро од тоа Фраксипаринот, после две, три недели уопште више не е пријатно боцкањето. Лед ми беше страв да ставам, да не го смрзнам ембриончето Ако мора, ќе истрпам пак, ама поубаво би било малку пораат да си терам по трансфер, поубаво ми е кога се боцкам со Депо, само ќе треба да се смисли нешто за да се избегне тоа станувањето. Како за беља, секогаш кога станувам за Депо не останувам бремена, за што сум сигурна дека е чиста случајност, ама ете, ми се мота у глава како мисла. Инаку за првите две имав само два пати на ден Кринон гел и останував бремена, воопшто не ме боцкаа со ништо. Може и таа варијанта да се разгледа. Во секој случај фала на сите за советите
Da taka e koj bara ke najde...znaete mene dr mi vikaa ova ne e bolka...koga ke ragas i koga ke go rastes deteto e togas e taa bolka..
Ve molam za sovet. Mi se cini deka padnav vo depresija ne sum zainteresirana za nisto i samo na plakane mi idat. Dali od hormoni ili od nesto drugo ne znam. A baska i soprugot ne mi dava nikakva podrska
Се ќе поминеее... Само издржи, со исправена глава. Горе-доле, таков е овој наш пат. Читај книги, прошетки во парк, дотерај се и иницирај излегување во ресторан со маж ти. Кажи му како се чувствуваш и дека ти треба, рамо до рамо да го поминете овој пат. Ти посакувам се најдобро.
Пробај да се боцкаш во висина на папокот малце.Кога ќе ја допреш иглата боли но кога ќе боцнеш ќе помине ,ова ќе помогне да се одмори стомакот и да се повлечат чворовите што се прават од инекциите.Исто држи го штипнато местото додека инјектираш цела течност. Јас веќе 18та недела се боцкам само у стомак со фраксипарин чворови имав ама еве една недела погоре боцкам и се повлекоа
Pomina i mojot transfer, eve 4ti den, pa da ve prasham dali primate druga terapija osven inekcii so progestaron?
Поддршката е основна, двајца сме во оваа игра, иако товарот во најголем дел е на страната на жената, ама таква ни е природата.
Jas aspirin cikloproginova,proluex ,gel crinone,i uste edni kesicki vo voda gi rastvarav ama nr mi teknuva kako se vikaa!so lesno i najskoro dve crti