Девојки по колку ембриони враќаат на трансвер, дали по два или кај некого и еден.Дали докторот одлучува колку ембриони ке бидат вратени?
Секако докторот ќе оцени колку да се вратат, најчесто еден или два, ама зависи и колку ембриони има. Ако има повеќе, може и да се замрзнат.
Sto primas pose transfer, kakvi inekci ti dadoa, sali prolutex, i kaj gi nabavuvas ako e prolutex tuka ili negde nadvor od drzava, bidejki i ne bile evtini za podolgo bockanje
Prolutex se, da ne se eftini, gi kupiv od apteka vo Sistina.. Sega za sega imam samo do proverka na beta, potoa kje vidime kako kje bide.. se nadevam kje ima visoka beta
Jas primav estrofem,aspirin, buskopan prvi 2 dena posle transfer,dekortin 5 dena pisle transfer,progesteron depo,utrogestan. Mene mie 6 den deneska
Здраво женски, дали некоја правела скречинг пред трансфер? Кога се прави? Дали има некоја посебна процедура?
јас правев на 22 ден од циклус (отприлика недела пред да добиеш). јас добив после 2 дена од скречингот ништо нема за подготовка, како обичен преглед за брис,...со краткотрајно пецкање. за 2 мин. и готово. кој доктор ти препорача? среќно!
После второто неуспешно, докторката што ме водеше тогаш ми рече: кај тебе останува уште да пробаме стречинг пред следен трансфер...ама во меѓувреме се префрлив кај друг доктор...па мислам тоа да му предложам пред трансфер....
So srekja neka e! I jas gi primam istite, osven buskopan, i namesto progestaron depo koristam prolutex.
Добар ми е ендометриумот. Нема пречка кај мене, пошо сме со машки фактор. Затоа сакаше тогаш докторката да пробаме и тоа... Па ајде ќе видиме шо ќе каже сега друг доктор...Дај Боже да е до тоа... Ова кога не се знае зошто нема имплантација е најзезнато...