Сега само што завршивме со контрола. Од прв ден одиме со естрофем 3х2, аспирин и Имприл. На 7ден,ехо. Валјда тогаш и интралипиди. Е сега едвај чекам да добијам
Dali e normalno da se ima bolki posle punkcija, i zaradi bolkite da ne moze i vo wc da se odi od strav, i kolku od prilika traat bolkite
Normalno e kratkotrajni... nema potreba od strav mn voda iso sport i tecnosti da se pijat.... mora za da ne dojde do poveke bolki i sl... a buskopanot ako go imate tie se za grcevite... mn pocedto treba da ide vo wc od denes
Еве и јас да се пријавам едно фоликулче јуначе една јајце клетка едно ембрионче...утре трансфер па со Господ напред до висока бета ...На сите во постапка ви посакувам успех и ајде да ја размрдаме темава со убави вести
PGD апаратура има во систина, ама нема обучен кадар за да почне да се користи. Така да мк сеуште ништо. Нас ни беше препорачано како варијанта во софија. Искрено, се надевам дека нема да ни треба, дека ќе успееме и без тоа
Kje pomine za nedela dena se. Kako da ne bilo. Kje izdrzi. Jas vtorata den od punkcija bev skroz zanikade. Povrakjanje, losjenje od infuzija... A prviot den bev sveza kukurek. Ne se sekirajte, neka pie mnogu tecnosti, lesna hrana, IsoSport 2 litri na den....
Златно ембрионче Ајде кај мама во меше, јуначе-ембрионче! Продолжувам со навивањето @korzoo многу течности и лесна храна. Ќе поминат болките, нормални се. Само обавезно течности, а Изоспорт барем 1 литар дневно.
Со среќа нека е... за две недели висока бета... А уште неколку дена со Господ напред ќе почнат вестите...
Се надевам се ќе е добро...пошо веќе помина хиперстимулацијата...па планирам во март. Затоа сакав овој циклус да направам скречинг...иако кога му спомнав на докторов тој ми рече кај мене ти немаш неуспешно ама па ако му се запнам... Сакам да прашам тие што правеле имунолошки и генетски испитувања...дали нешто укажува дека де потребни? Јас правев на трансфузиологија и беа ок, само мтфхр 677 хомозигот, а другото ок. Дали ако имало нешто и друго би се покажало? Дали има терапија ако се покаже нешто?
Не сум правела. Ти? Што се покажува? Абе и ова докториве не ги разбирам понекогаш...само да се пробува...само трансфер ајде... Наместо да се направат сите испитувања па и да нема индикации. Посебно кога е машки фактор...мене ми викаат ајде супер си ти, а веќе два неуспешни трансфери имам.