Во Истанбул е најефтино PGD -250 еур од ембрион а статистиката им е дека од 3 ембриона после 35 година само еден е нормален. Кај мене оваа статистика се потврди. Во Бугарија не испитуваат самите клиники туку праќаат во Италија за PGD.
И јас два неуспешни трансфери, но ние не сме ни со женски ни со машки фактор. Со биопсија се зема малку од матката и клетките се испитуваат дали според зрелоста се соодветни на денот на циклусот. Да не е презреан ендометриумот кога е трансферот, па не ги прифаќа ембрионите. Постапката на земање примерок е како скречинг кога се прави, кратко трае и во амбулантски услови се изведува. Инаку се согласувам за испитувањата.
Последно што слушнав од доктор дежурен во Систина е дека прогестерон депо се докажало дека немале ефект и само пролутекс да се става.
@parisian chic, @korzoo, @Лаура82 од срце ви посакувам вашите приказни да имаат среќен крај, да ни се пофалите со убави вести наскоро
Za antitela. Jas imam edno malku pokaceno shto mi smeta i narushuvashe implantacija. Sega vekje pocnato e da pagja. Petanovski smeta deka vekje ne moram. Ama vcera mu rekov deka i psihicki kje se opishtam ako gi primam, ako nema shteta od niv, barem da ne si ja jadam dushava.
@srekice фала ти за советот А да прашаш во Њуборн, нас таму ни ја спомнуваа, ама не знам дали прават кај нив, гледам ја имаат опишано на веб страната. Ама и јас се надевам дека нема да ви треба Јас сум жив доказ дека Прогестерон Депо има ефект, мајка ми така ја одржала бременоста со мене, а и сите други жени до појавата на Пролутекс, кога немало друга опција. Не ги земајте во обзир таквите изјави, ако ви препишале Депо слободно примајте ги и не се секирајте. И јас бев убедена дека Утрогестан нема ист ефект како Кринон гел, но 4-тото ивф ме демантираше, кога останав бремена и со Утрогестан. Сите надополни со прогестерон имаат ефект, битно е да се погоди дозата.
А, дали ти кажа докторот, ако се примат, и покрај тоа што смета дека нема потреба, дали може да има штета од нив?
Дури кажа дека поголем ефект имал кринон гелот од прогестерон депо, изгледа треба да се испитува преку крв хормонот да се види колку е и дали се покачува од терапијата.
женчиња, во њуборн не сум правела ивф, само еднаш на консултација кај татјана. каква е постапката за ивф на природен циклус во њуборн кај трајковски? колку пати се оди, работи ли втора смена, имаат ли лаб. за испитување хормони, и цена? во систина , се се плаќа пооделно, хормон, пункција, ...и здравје трансфер ако има.
Заврши мојот трансфер..во мешко си имам ембрионче јуначе како мама...нека виде со нас и со сите вас Господ и годинава сите со бебушки во раце...ви благодарам на сите за подршката посебно на @Ана на мама
Со лесно сега уживкај... и јуначето по 2недели со протврда на висока бета... а за @Ана на мама деф.јавно и јас и се заблагодарувам на подршката од сам почеток на постапката...