@A&Z ќе ми кажеш потедално таква терапија примаше пред и по трансфер? На кој ден беше на ехо? На кој ден од циклус ти беше трансферот? Ти посакувам успех овој пат
Od vtor den od ciklus pocnav so estrofem pa na 9 den kontrola mi ja zgolemi terapijata so estrofem i do transfer imav uste 2 kontroli na poslednata vo petok na 1 fevruari mi dade da pocnam da se bockam so proluteks do transfer,estrofem,buskopan,dekortin,aspirin,fraksiparin,utrogestan transfer mi bese na 21 den denta gi odmrznaa emrionite i istiot den mi bese i transfer po transfer prodolziv so progesteron depo od utredenta,buskopan uste 2 dena,dekortin uste 5 dena aspirin do test,fraksiparin do test,utrogestan do test
Те чекам со висока бета да не' израдуваш! И навивањето продолжува @Ана на мама да си се врати во темава
Женски, денеска бев од мојот матичен гинеколог да земам упат за имунологија да испитам генетски мутации и на клиничка лабораторија да испитам вит. Д инсулин и хомоцистеин, ова по препорака од интернистот што ми ја контролира тироидната ама моја матична не издавала упати за овие институции. Дали треба да ги земам од општ матичен, овдека прочитав дека и матичен гинеколог ги дава. Ве молам за совет!!
Може да ти даде упат, не знам зошто глумат, внесува шифра N97(стерилитет) и нема никаква филозофија тука.
Кој е тој толку комплициран матичен? Тоа не е ништо страшно, се разбира дека треба да лежи жената. Формалност е.
Претеруваат со упатите, аман веќе, ко кој знае каква работа да треба да ти заврши, а згора на се’ зема средства од Фондот на месечно ниво, што си негов пациент!
Што да ви кажувам,оваа мојата ај што е намќореста секогаш кога ќе влезам, ми рече само дека давала упати за женски хормони.Свашта!!! Планирам да ја сменам ама викам ај пред ин-витро да не менувам ама сега ми треба и ќе ми треба за понатаму за упати. Ако знаете некој што работи со Фондот а е во центар на Скопје да ми препорачате да не барам по жолта книга Ко од сопствен џеб да треба да ми даде
Moevo nema vrska so tiroidnata, stanuva zbor za AntiBeta2GlicoproteinIGA. Narushuva implantacija detektirajkji go plodot kako tugj. Se nadevam na uspeh draga. Drugo ne mi preostanuva Nema nikakva shteta draga, samo benefit moze da imame
Се разбира дека ке има успех. И мене ми се тие антитела зголемени, никој досега не ми препорачал такво нешто. А аспирин и клексани ке примаш?
Оди си кај општиот кога оваа паметнава не сака да даде Јас за Имунологија од општиот зедов за мене и за мажот ми.
Баш така излага работава, отиди и пак, ако не ти издаде, пробај кај општ матичен, ако не завршиш работа, менувај матичен.
Te zalam i te sfakam, i jas ist problem so dvata maticni doktori na zena mi, ne davat upati, izvestai i ne prifakat sugesti pa i planini da se rusat, ne znam sto e rabota so ovie doktori, zavrsile nekoj fakultet i mislat deka se znaat