Ќе се караме! Секако дека ќе успееш! Ти на сите ни делеше позитива овде, што се случи сега?? Доста таму ајде, уште малку ќе си со полно меше.
Пробај, ке видиш дека ке ти дадат. Јас секогаш така правам. Од гинекологот на ГАК, сум барала упати и за трансфузиологија, и за ендокринологија и за клиничка биохемија. Никогаш ме немаат одбиено, а си завршувам работа на повеке места во ист ден.
Оф едвај чекам са завеши денот. Да дојде утре да се разбудам и да ми кажат дека се нашло ј.к и дека е во ред. Се обидувам со сета сила да бидат смирена и позитивна. И дека ќе успеам и баш тие две ќе бидат мои бебиња.. Фала ви на сите за огромната подршка
За инсулин матичен гинеколог ми даде заедно со другите хормони. За хомоцистеин и витамин Д трансфузиологот ми даде упат за Клиничка биохемија.
Мене упат за Клиничка биохемија, за витамин Д и хомоцистеин ми даде замената на матичниот, бидејќи матичниот беше на одмор. Значи може и тебе да ти даде упат твојот, само не знам што им е проблемот со тие упати и што толку комплицираат. За Клиничка биохемија можат да дадат упат и за хормони, единствено таму не ми ги прифаќаат упатите за инфективен скрининг од матичен лекар, мора за таму упат од специјалист, со 7 напред што им е бројот под потписот од штембил или како се вика тоа, на матичните им почнува мислам со 5. Но може со упат од матичен инфективен скрининг на Инфективно, Центар за јавно здравје во клинички и ваљда и на други места.
Zdr devojke deneska gi dobiv dukumeti ot fot treba uste nekoj prgledi da naprava mi barat komisijata 2d yz mikrobioloski brisevi hormonlen ctatyc I viryc markeri 2 aih I za dvajca dali ima nekoj da mi kaze za cena privatno vala
Ти поднесе документи за ваучер без овие испитувања? Матичниот нели ги прегледа пред да аплицираш? На прватно хормоните се скапи за испитување ,а и се прават на трет ден од циклус така да направи ги на државно и се 350 денари горе доле. Инфективниот скрининг на приватно најефтин е во Ремедика 1500 денари по особа резултати ист ден,а брисеви исто можеш на државно 350 денари се или на приватно во Авицена за 2300 денари. За 2Д незнам колку е тоа кај матичен можеш да прашаш.
Ко што веќе ти пишале, најдобро и најбрзо ќе завршиш на клиника, од една за друга клиника да ти дадат приоритетен. Со лесно!
Da jas site ispituvajne gi nabarvi veke tret pat mi vrakat dukumeti taka jdnaska mi baraja regel ot hsg pa histeroskopij okoluzija n.a.tuba sega ova mi barat o fot ot mart pa do sege somo barar nesto fot I taka nezna dali da placan ili dase otkazam ot se am gospot e golem cekav 10godini me se bora uste do kraj pozz devoki
Ајде полека и смирено, знам како се осеќаш сите сме биле такви на почетокот. Ако сакаш во порака може да се разбереме, ако не, тука ќе пишуваме. За појасно да ни е и за да ти помогнеме дај ни некои информации. 1. Дали си од Скопје? 2. Дали прв пат поднесуваш преку фондот? 3. Што е причината за ин витро ?
Ок, тогаш појди утре кај матичниот земи упати и земи брисеви. 1. Приоритетен упат за 2D/4D за на гинекологија (Државна болница) и тој упат ќе го искористиш за да закажеш за ХСГ. 2. Кога ќе одиш кај матичниот нека ти земе брисеви и нека ти даде упат за да ги однесеш во "Институт за јавно здравје" (закажување не е потребно за тука). Во истиот ден земи упат за хепатит, сида и хив тест тоа ти е во истата установа ( Институт за јавно здравје, нема потреба од закажување директно одиш таму и си чекаш ред.) 4. Секако ќе си кај матичниот земи си и упат за хормонален статус (тој не е со закажување, важи цел месец, па кога ќе добиеш на третиот ден ќе одиш за да те боцнат). 6. За сопругот најлесно е од матичниот доктор да земе упат за Институт за јавно здравје во истиот ден со тебе да испита хив, сида и хепатит. Ако нешто пропуштив или не сум јасна, слободно пиши ми ќе ти помогнам.