И јас имам одлично искуство со др. Роса. По толку години влечење по приватните болници, илјада пати сум повеке задоволна од ГАК. И за чекањето, во државна никаде не сум чекала, ако е закажено те примаат на време, ако е со приоритетен упат ке си почекаш, ама се во граници на нормала.
Zdr devojki denesk bef kaj maticnat mi zakaza za hiv. Za men I maza mi a drugata sreda za eho kaj dr tofoski I bricevi I mi barat ot fot 2 iseminazija ne mi jasnu jas trba evtro da naprvan fot mi baraj da gi zatvorm kanali tubite a sega isminacij da napravm ne mije jasn kako moza da napravam iseminacij koka kanali se zatvorni pozz
Jas i zena mi imame loso iskustvo so doktorka rosa, 6 meseci ne vlecese i nitu edna inseminacija ne ni davase da pravime, pose ja smenivme i ete sega cekame hcg, isto loso iskustvo i so tofovski, 6 meseci zakazani termini kj nego, a uste ne ni znam kako izgleda doktorot, nikogas ne sme go sretnale
Секој си има различно искуство, кај ист доктор, затоа и некои се задоволни а некои не. Со срека и дај боже да дочекате позитивна бета
Душичке ај сокри ги личните податоци и сликни да го видиме документот каде што ти бараат дополнителни документи. Очигледно е дека си вознемирена и несконцентрирана. Полека и смирено ќе најдеш решение за се'. Тука сме ти сите за помош.
Девојки денес ми дадоа терапија после пункција Утрогестсн.Не ја разбрав сестрата како да ги ставам, само разбрав дека на трансверот треба да го земам орално.На извештајот ми пишува 3×200 мг вагинално на 8часа по едно. Тоа е три пати на ден наутро, поручек и пред спиење??
Така е Наутро ,на ручек и навечер по едно вагинално . После ставање на вагиналета ќе одмараш барем 10 мин . На ден на трансфер наместо вагинално ,истата вагиналета ќе ја испиеш
Mimoza92, ovie dokumenti treba da ne se postari od 6 meseci i da bidat dobri. Dokolku neshto ne e vo red, baraat povtorno da se napravat ispituvanjata. Ne grizi se, kje se sredi i kje dobiete pozitiven odgovor.
Ок. Ова вака стои дека немаш доставено HSG. Колку што те сфатив тебе ти се затворени тубите, следствено на тоа и HSG нема да можеш да направиш. Дали достави документ од зафатот за тубите ? Мене ова ми личи дека не си доставила, можеби грешам. Ако си го доставила или ќе одиш таму и ќе им објасниш или по писмен пат ќе им објасниш дека ти се затворени тубите. И нема да ти бараат ни HSG ни инсеминации.
Мене денес ме наоружаа со терапија ми дадија имприл декортин аспирин од 100 цикло прогинова нормиа пробиотик сумамед антибиотик и пролутекс инекции ама тоа инекциите многу ме болат сабајле ми ставија една јас не можам да се допрам за стомакот.. дали и вас ако имате примано вака ве болеле
Nezna dr maticna mije. Marija or Dr lozanovski sesrte mi kazaj deka treba i dve isminacij da men mise zatvorni tubi tobara fot a sega barat ov da pomnal 6 meseti otij drgi dukumti am zosto bara isminazij nerbirm
Пролутексот болат но и важно е да ги чуваш на спбна температура за да не бидат мн болни...инаку со лесно и да не израдуваш наскоро