Jas pravev i Hsg i laparo histeroskoppija i site mozni ispotuvanja i se izlaga vo red. Mazmi pravese spermogram i kaj nego e ok. Ne znma.kolku pati bev stimulirana no za zal bez uspeh... sega piev cikloproginova i eve cekam da pominr mesecov. Ama ako ne ispadne nisto sakam da odam kaj petanovski mi go falea i da probam so invitro ili inseminacija zosto povekje ne mozam da cekam.
Јас сум кај истиот др со ваучер да инф е бесплатно имаш 3 хормонски испитувања следење на фолекули пункција и трансфер и инекции пред пункција ми беа 30 преку фонд уште 10 си купив приватно. Инф ми е прво и успешно и сега се што примам тапија ми оди све приватно се скапи ама кога е дете во прашање се е друго на второ место ти посакувам среќа
Алекс имаш доста големо олеснување преку Фонд, само што ако се е во ред како што викаш ќе мора да направиш 4 инсеминации и тие да ги доставиш до Фондот како и сите испитувања што си ги направила до сега.Не се секирај,сите сме тука по овој пат трнлив, за тебе како и за нас,тука си даваме подршка и помош за се.Пробај со инсеминација, може ќе успее кај вас,ако спермограмот е добар,може ќе успеете.Ти посакувам среќа,ако треба нешто тука сме!!!
Zdavo cestitki za bremenjte so lesno bremenosta a onie koi sto ne uspeele neka ne gubat nades koga togas ke ni se nasmevne i nam.srekata...nakratko da kazam.za mene od damna sum clen ovde nekoi znat za mene nekoi ne ...3 ivf preku fond neuspesni ...zdravje sega planirame so doktorot da odime na priroden ciklus bezz stimulacii ...pa nekoj da mi pojasni kako e toa bez inekciii kolku pati merat folikuli ednostavno da mi ja kazete potapkata..i me interesira seto toa na priroden ciklus kolku bi me kostalo kolku pari treba da si imam spremeno od prilika..velat po eftino e bez stimulacii otkolku normalno privatno ivf...pozzz
Во која болница планираш до го правиш ? Во Систина оди од прилика вака : Одиш на 7-8 ден од циклус на ехо . После некаде на 11 ден . Имаш 2 евентуално 3 пати мерење на естрадиол ( по 800 ден е едно испитување на овој хормон ) . На 11 ден од прилика докторт одредува кога би примала стоп инекција ( можеш и да не примаш ) . Пункцијата е околу 200 евра . Си ја плаќаш неа и евентуално уште 2 еха ( плус 4000 ден одприлика ) . Доколку после пункцијата извадите јк истата оди на оплодување . Ако се оплоди и ако имате трансфер ќе доплатиш плус 700 евра одприлика . Мислам дека тоа е тоа
Zenicki so uspesni invitra dali jadevte blago za celo vreme na priprema i dali pievte kafe ??? ve molam za odgovor I idea za zamena za blago ako ima
E od srce ti posakuvam ovoj 4 ti pat da ti bide posleden i uspesen !!! ❤❤❤ Kade gi pravese prethodnite invitra i sto se e besplatno preku fondot. Jas sega ke odam na prvo..
Процедурата ,т.е постапката ќе биде и таму иста . Само не знам како се со цените . Види на нивната веб страна колку е пункција ,колку е трансфер
Девојки ве молам за мислење, дали комисијата во фзом би ми одобрила боледување само со извештај од трансфер? Боледувањето од матичниот гинеколог го отворив порано пред трансфер и денот кога треба да правам тест не ми го покрива а од страв не сакам порано да правам тест, па сакав на комисија за уште некој ден плус боледување
Девојки дали имавте грчеви после трансверот? Или можеби ми се од што се стискав сабајле од што ми беше полна бешиката
Fala ti na poddrskata. Ne da e trnliv patot nemam zborovi. Da pa i jas znam deka mor d imam prethodno probano inseminacija... ke probam sega sledniov mesec taka pa daj boze da ne treba d se prarvi invitro.