Не треба многу вода да се пие..јас испив некаде околу пола литар и издржливо беше а сепак бешиката беше полна
@Лаура82 на 8 ми ден и кај мене покажа негативен тест, а на 13 ти ден-2 теста позитивни, не губи надеж @Adams едно,ама вредно и дај боже на 2 да се подели па да изненадиш со близнаци, ако не, и едно е доволно. Движи се, и однесувај се најнормално, јас бидејќи лежев како болна да сум, и грб и коски ме болеа, и немав добра циркулација па се зезнав @korzoo и вас ве чекаме со позитивни резултати
Не си морала мн вода но небитно Нормално е малку грчеви да се појават но пиј мн течности и понатаму а за лежење немој 5 дена Мирувај 48часа од трансферот па почни нормално да се раздвижуваш низ дома само без нагли движења и напрегање... подобрп да имаш циркулација отколку да се укочиш од лежење Како е Господ никој не е... и за 2недели 2цртки
Јас станав веќе 2 пати си земав за јадење се напив лекови бев до вц и пак легнав сето е господова работа ако тој сака ќе биде Јас испив 1 л ама закаснаа имаше жени на пункција и морав да отидам во вц ембриологот рече број до 10 и сопри ами пусто како да го сопрам после уште малку се напув и влегов и од возбуда ќе пукнев уште толку ми се одеше
Kaj new born pisuva samo In Vitro 92 250 den e sto spaga pod ova invitro ne znam, a transfer so zamrznati embrioni 33 000 den, folikulometrija 1 200 den, hormon 800
Среќноо!! За две недели да се пофалиш со две цртки, а сега гали меше и опуштено тоа со сигурност ке се бори до 9 месеци само да дојде во прегратка на мама..
Ти благодарам ајде и кај тебе кај и да е ќе почне.. јас дури се изненадив од самата себе колку сум опуштена
@Adams со среќа трансфер, за девет месеци да си држиш ангелче во раце @Лаура82 те чекаме во понеделник да ни се пофалиш со висока бета Честитки до новите трудници, со лесно да ви мине и влечете нога да се најдеме во Труднички што поскоро! Нас ни одобрија ваучер, ми стигна известување на маил, сега го чекаме да ни стигне по пошта, имавме поднесено на 24.01. скоро месец чекавме ама ни се исплати... Со успех нека е, кај сите па и кај нас!
Кафе не пијам последниве 3 месеци, го заменив со какао, пуста навика, нешто да се пие насабајле..инаку ништо ама баш ништо не сменив во врска со исхраната. Овој пат решив да не се оптеретувам што требало што не требало.
да женче, и јас како тебе после сите трансфери дома лежев на и баш се осеќав така, во грч цела. и си реков за следен пат, може сами 2_3 дена одмор, не лежење, и после ќе си продолжам најнормално на работа.
нема на што јас на сите им викам кога неможете нормално одма инф не губете време јас сум 26 год и 2 год во брак
Како себе да се читам, исто вака ми беше Ме знаат овде колку се туфкав со тоа дали сум направила беља некоја бидејќи јас и после трансфер за кратко време станав до вц од што не можев да издржам Ти посакувам и понатаму да си ист случај како мојот
Интралипидна инфузија/инекција...се коментираше во групава. За што ви ја даваат и кога? на пункција, на трансфер...?
Девојчиња, после неуспешно инвитро кои испитувања се прават? Пошто треба да пројдат 6 мес за преку фонд, па да правам нешто дур чекам. Фала и со среќа на сите во постапка, а за сите позитивни се радувам ептен, се најдобро
Мене ми дадоа кога правев офис хистероскопија и требаше на денот на трансфер, но никој ништо не спомна а искрено и јас заборавив. Сега се мислам да се јавувам да прашувам дали заборавија или немаше потреба
Vo kontekst na muabetot od pregeska, kafe bez gluten so sigurnost ti se "C" i "Grand" dodeka SO gluten so sigurnost e paskalin. Jas pijam po edno. Od sekogash taka. Zamena za shekjer (za vo kafe i chaj) e stevia. 100% bezbedno za koristenje za onie shto tragaat po gluten free. Kupi si orizovi galeti i mackaj gi so med. Nutella nema gluten. Ima svashta vo marketite, samo citaj deklaracii