Devojki koi dokumenti treba da se soberat za vtoro in vitro. Dali i inseminaciite prethodni so se drugo isto ili ima nesto drugo plus minus.
Здраво Кала, инсеминациите веќе ти се во досието во Фонд така да тоа не поднесуваш, а останатите пап не постар од година ако се е во ред, брисеви, хормони,инфективни скрининзи,мислам дека треба и седиментација, гликемија,останато ти е поднесено.Со среќа и со лесно со второто ин-витро!!! ..исто важи и за лапароскопија и хистеро, хсг тоа ако го имаш, не треба пак да го правиш
Мислам дека по една недела добив. Но зависи од организмот, некои побрзо добиваат. Не ги поднесов инсеминациите, ги имаат таму во твоето досие. Се' исто се поднесува, плус ако имаш во меѓувреме на пр. хистероскопија, лапароскопија. Плус и документот од трансферот од првото инвитро.
Извештаите од иуи и хсг не треба, сите останати потребни испитувања да, плус еден нов спермограм. Со лесно и успех!
Здраво девојчиња. Имам една "процедурална" забелешка за вас. Се пишуваат премногу мислења едно по друго од ИСТ член. Ќе ве замолам да ја користите опцијата: - редактирај, кога сте сакале нешто да напишете, а сте изумиле. Не пишувајте нов пост. Имате 30 минути да го корегирате мислењето. - мултицитат. Под секоја порака пишува "+цитат". Одбележете ги сите мислења кои сакате да ги прокоментирате користејќи ја оваа опција. Не цитирајте повеќе мислења во посебни пораки едно по друго. - избегнувајте мислења со смајлиња, благодарам, фала. За ова доволно е да стиснете дека ви се допаѓа мислењето. Убав ден лавици!
во систина сум цело време, па ме интересира дали има разлика во терапија во различни клиники за после пункција. споделе искуства за терапија од пункција што примате, од кога клексан (некои се од нареден ден после пункција, некои од трансфер), нешто за имплантација...
Јас сум во плодност. После пункција добив пролутекс инекции, аспирин 100, имприл (вирамини фолна цинк се има) декортин по шема, цикло прогинова само белите таблети сумамед и нормиа пробиотик. За после трансвер исто само без сумамед и декортин и плус кринон гел.
Девојки кои користите Кринон гел вагинални дали имате цел ден исцедок како по малку како водичка. Инаку потврдена бременост со beta hcg
Јас денес на остатокот кој конечно се појави од кринонот имав малку како бледо розево..исто ми се случуваше и при иуи ..ама можно е да е и од самиот кринон може од повреда на капилар а да се надеваме дека и кај сопругата твоја и кај мене се случила имплантација
Isto i jas So gospod napred,i jas koga se resiv za plodnost posle nekolku obidi na druga klinika ne zgresiv so dr tasee,covekot e pionor za znaenje!
На форумов прочитав секакви мислења и најразлични искуства, знам дека најважно е целосно да му ја дадеме довербата на докторот. Лично сметам дека покрај докторот и ембриологот игра многу значајна улога, а имам прочитано и слушнато само позитивни мислења за ембриологот во “Плодност“. Ти благодарам што го сподели со нас своето позитивно искуство кај др Таше.