Точно покрај докторот многу е битен и ембриологот. Во Плодност има тројца ембриолози Стефан Горан и Ноколче секоја чест за нив.
Jas imam pozitivno iskustvo bremena sum so vtoro bebe so pomos na dr. Tanja i prva i vtora.bremenost od kaj niv posle 3 neuspesni od remedika
Zdr devojki jasm so endomtro so zatvoren tubi dali dali treb prvo ivitro ili iseminacij dase prvi vo sreda sum za bricevi I kaj dr tofovski za eho dali ima nekoj takovo iskusvo pozz
Da tocno tolku vnimatelni pozotivni ti objasnuvaat relaks te praat da se opustis...jas koga pojdov da im kazam deka sum bremena tie kolektivno zaedno so nas se raduvaa na zaednickiot uspeh Kako edna golema familija se!ala sekoja para ostavena....
Танја е добра,ама ембриологот е млада и неискусна,родена 1989....Еден саат чекав од кога ми извадија јајце клетка да ми каже дека е празна.Два пати исто беше.Бадијала се докторите арни кога оваја цела работа ке ја заебе А мене ми рече немаш шанси,само губиш време,само со донирани јајце клетки можеш..... проодни ми се,амх ми е 0.20 Одев во Ну Борн,таму на природен циклус не ми дадоја ништо првиот пат,и немаше пратене на хормони никакво,живеам подалеку од Скопје и само појдов на пукнција.Извадија празна јајце клетка,а вториот пат ми дадоја по 1 мерионал,5 дена и пак без пратене само на пукнција и пак празен фоликул.....Им предложив кломид ,ама не работеле со кломид ,биле против него.Пред тоа пиев ДХЕА ,можеби од нив и се праззни фолекулите,а ДХЕА не ме пратија да проверам преку крв.Години пред ова на матичен гинеколог пробав со кломид ,имав убав фоликул и овулација,само ништо,изглеа од шо ми беше покачена тироидната.Никој ништо до пред 5 месеци не ми спомна,од пред 5 мес.пијам левотироксин и ми се намали.
Posle kolku vreme podnese baranje za vaucer za vtoro dete inace I na mene mnogu mi se dopaga dr tanja a tase e dno dna od covek a posle I Dr toa e moeto iskustvo od kaj nego
не се секирај, не е дека се празни фоликулите. не е добро темпирана пункцијата. ј.к. не е созреана добро и затоа фоликулот е празен.
So sreka vaucerot mila da vrodi so pozitiven rezultat Devojki posle kolku vreme od histero laparo moze da prodolzime so postapkata za invitro??? Jas pocetok na mart treba da pravam histero i laparo pa zatoa prasuvam.
Два циклуса по хистеролапаро ми рекоа да пијам Циклопрогинова, па после можеше да се почне. Зависи што е работено, кај мене отстранување септум беше во прашање. Ако е само дијагностичка, ако нема ништо, претпоставувам и побрзо.
Јас имам позитивно искуство кај Татијана, ама ембриологот беше друг. Сега има млади и незнам да кажам колку се спремни. @bibiiii Дхеа помага во создаванје и квалитет на јк. Јас ги користев и имаше успех.
Imam mal subseptum i cista i se nadevam deka se ke pomine vo najdobar red za pobrzo da se vratam na postapkata,
Се' ќе биде добро, без гајле. Месец-два не менува ништо, важно е се' да е во ред со матката и со јајниците пред постапката.
Јас во јануар правев дијагностичка хистероскопија со скречинг и како што рече др тоа што ми се виде као полип го отстранив. Пиев циклопрогинова, добив циклус, сега на 21 ден ќе почнам со супрефакт и март здравје да почнеме со стимулации @Neznicka25
Не е Мимоза ембриолог во НуБорн? Бидејќи она е зверка иако е млада многу е добра. Второто инвитро го правев кај нив ама Мимоза беше на породилно имаше некоај друга нова и беше неуспешно ама третово она беше на работа и успешно испадна.
Mimoza e embriolog a ima I uste edna,I Mimoza e dosta mlada ama ona ima uceno od pocetok so dr.Birol Ajdin sto bese prviot emriolog vo new born. Mene sega novata mi bese na transfer pa eve uspesno e ja falat i nea mnogu deka ima mnogu znaenje Posle 18 meseci otkako ke napravi malata mozes da podneses za vtoro dete