, Cekame rezultati za nekoj 3 casa, taka ni rekoa, ne znam zosto eho ni napravi a deneska sme 12 den, i mi rece deka ne gleda nisto, mozno lie na 12 den na eho da se gleda bremenost
Се разбира дека продолжуваме понатаму..инаку докторот ми рече да продолжам со терапија уште 4 дена и пак да проверам бета ако е пак ниска да прекинам...дали е можно да се случи чудо? @Корзо чекам барем за вас да се израдувам
Се’ е можно, никогаш не се знае, имало и такви случаи кога доаѓа до подоцна имплантација и подоцна расте и бетата.
Супееер, биди релакс, првата недела е најбитна. Позитивна мисла и за една недела да имаш висока бета!
Мислам дека не е можно да се гледа нешто толку рано. Кај нас од 14тиот ден по позитивна бета, па ни закажаа после 10 дена контрола и тогаш се виде сакус.
Мила, ако овој пат не биде успешен, следниот да биде твојот успешен обид за прво бебувче! Следи ги насоките од докторот и пак ќе провериш. Само напред, откажување нема!
Да, рано е за такво нешто. Обично докторите прават ехо-преглед толку рано, кога ценат дека е потребно, да се види да не има некое изливче случајно.
Различни доктпри различни мислења мојата беше повисока но да ја преќинам терапијата... шокот е голем разочарување исто но ЧУДА СЕ МОЖНИ КАКО Е ГОСПОД НИКОЈ НЕ Е... можеби е неуспешно сега но следенпат 2 и за првиот пат... те гушкам Ајде @korzoo израдувајте не... неможе да се види сега но бетата ќе покаже
Bash mi e zal, odmori se od se pa so novi sili kje vojuvame zaedno i kje gi dobieme i nie nashite dve crti..
Гушни некого , исплачи се ако ти се плаче, дај си малку време да се соземе телото и духот и те чекаме со нови предизвици да ни се придружиш.Те гушкам силно
Ke bidam surovo iskrena pa makar i da dobijam kritiki ovde. Na 14 den od transfer da imas beta 2 , a doktor da te kluka i ponatamu so terapija ( hormoni,progesteron,estrofem....) , a pri toa da si slab so rezervi mi e navistina neeticki,neferski i bezobrazno. Da ne zboruvam za neizvesnosta,cekanjeto. I jas sakam da veruvam vo cuda . kolku i pokasno da se slucila impantacijata beta od 2 na 14 den e za zal negativen ishod. Nema nacin da se sluci nikakvo "cudo".
Исто мислам и јас ама некако му верувам на докторот па ајде да верувам во чудо ми останува иако немам надеж
Mene sestrata vo petokot mi reche da prekinam so terapija i da se javam vo ponedelnik da se slushnam so doktorot. Vchera mu se javiv mi reche da go povtoram testot. Go povtoriv, rezultatot e ist.. Znaev deka nema nishto da smeni, ali sepak sigurno ima neshto shtom rekol da se povtori. Posle kje mu se javam da vidime shto ponatamu.
Дефинитивно, 2 е негативен резултат, можеби докторот мислел дека не е исклучена можноста за подоцна имплантација..., иако шансите за такво нешто се многу мали.