Среќен да ми ти е роденденот мила и да даде Господ златен најголемата желба одма да ти ја исполни..не се нервирај за да не завршиш како мене со апчиња за смирување, ова ни е луда држава а нашата судбина била ние да сме родени во неа...трпение спасение..
Sreken rodenden mila, da si ni zdrava i zviva. Gospod zlaten na ovoj ubav den neka te blagoslovi i naskoro da si imas polni race so bebus ti posakuvam od srce i tebe, i na site feminki ovde na forumov
Devojki, denes gi zedovme rezultatite za hepatitite. Mnogu sum zbuneta.... Kaj soprugot izleze pozitiven za hepatit B . Neznam sto se slucuva i sto ponatamu. Prviot pat koga gi podnesuvavme dokumentite, se bese vo red, i na dvajcata bea negativni. Pomos...?
@Natasa. P ajde vednas neka gi povtori na drugo mesto. Iskreno senadevam deka ne e pozitiven na hep B samo e greska rezultatot
Mila Emce...celata sum potresena, i tamu uzbuna krenav, mu kazav deka prviot pat, pred 6 meseci vo istata labaratorija pravevme i deka bea negativni, deka ne e mozno. Go povtorija uste dva pati, rekoa deka e pozitiven, deka ne bilo mnogu...no neznam kako se pokazuvalo tamu, spomnaa nekoj brojki..7,2 i deka utre ke pobarale nekoj serum za da proverat kako ke reagiral primerokot na nego, pa ke ni kazele. Neznam sto se slucuva... no za da bide uste poloso, citav na net deka toa bilo strasno, deka moze da bide rak na jetrata, deka se dobivalo preku upotreba na ista igla kaj narkomanite...nesta sto nikako ne mozat da se povrzat so mojot soprug.
@Natasa. P odma da ti kazam zatvaraj netot I ne panici za se ima resenie. Ako navistina e pozitiven moze da ja zakacil bilo kako, ziveeme vo valkano opstestvo, I malku sme nemarni na higiena, a nekogas pa tolku se potresuvame za istata pa ete pak nesto se slucuva. Ako videte utre pak vo istata no povtorete go testot I vo nekoja druga, nekogas znaat da ne gi odrzuvaat bas aparatite I da ne im se cisti, bezrazlika dali stanuva zbor za drzavna, privatna klinika. I najdobro e I ti da go povtoris tvojot. Ete nekogas nekoj den ne nadvisnale crni oblaci, no ke vidis se ke bide OK
@Natasa. P a I dokolku navistina e pozitiven a I navistina e vo mala granica moze da se raboti samo za nekoja infekcija, koja so soodveten tretman ke dade vednas dobri rezultati. Narkonan valjda ne e znaci za toa ic da nezboram. A ako ima karcinom veruvaj ke ima I drugi simptomi, I nema da e malku pokaceno tuku enormno I kako sto kazav ke ima uste mnogu drugi znaci ako e jetra vo prasanje. Taka da zatvaraj netot I utre da si povtorite vo druga klinika I ako i sto mi zapara oci zasto tamu kade sto ste go pravele testot vi rekle dojdete utre pak????? Znaci ima prostor za somnez ne krevaj panika....
Pa rekoa uste 750den da sme doplatele za toj serumot... a za patni troskovi ne ni zemale..nemam pojma sto znaci toa. Ako ima, ima...ako nema, nema..ova ke mu dojdi nesto izmegu.
Kolku sto svativ od ona sto go citav, hepatit B se lecel ako e vo prva faza, a terapijata mozela da trae od 1 do 6 meseci. No cudnoto e sto, toj se prenesuva preku polov odnos isto taka. Togas zosto jas go nemam?
Драга @Natasa. P ти го немаш зашто го нема ни маж ти . Не се секирај воопшто земете упат и проверете на клиника. Обично приватните лабаратории знаат да направат големи грешки. Нема хепатит Б мажето твое најсигурно . Поздравче.
Да не му е потребна ревакцина. Се сеќавам пред многу години еден работодавец бараше темелна крвна слика и беше така со бројки. И покрај негативен резултат морав да примам коктелче за ревакцинација оти вредноста на серумот го налагала тоа.
Kamo sreka da e do vakcina... bi sakala da e tolku ednosavno. Utre ke go zememe rezultatot pa ke vidime sto ponatamu. Ke ja posetime maticnata i sto e potrebno ke se prezeme. A kaj tebe posle revakcinacijata se bese vo red? Kolku vreme od vakcinata pomina do slednata krvna aniliza koga ja napravi?
Тоа беше пред 3-4 години. Пред неколку месеци, на крајот од бременоста повторно испитуваа како стандард анализа и повторно си беше негативно.
Mislev, otkako te revakciniraa, vrednosta na serumot vednas doaga vo normala ili potrebno e vreme za analizite da bidat negativni?
Најискрено не направив дополнителна анализа бидејќи и ревакцината ја примив оти морав, односно беше услов за да го добијам работното место. Не ја сватив сериозно работата
Nataske ako ste vo moznost napravete na drugo mesto,imam slusnato za mnogu greski poradi reagensite koi ne se vo red,nemoj da panicis mila,znam deka ti e tesko,sopki ima sekogas,zivotot e takov.Te guskam i utre da ni pises deka e negativen rezultatot
Неверувам дека за 6 месеци може да се развие хепатитот, дај боже да е грешка. Ти стискаме палци се да е во ред!!! Прегратки еден тон!!!