Според мене шансите не се мали,едноставно нема шанси. Колку и да е доцна имплантација хормонот за бременост се лачи уште од првиот ден на вгнездување на ембрионот. А и знаеме дека ембрионот не може да се "шета" повеќе од 8 дена . Единствена надеж гледам еве што вика мечкичка. Да и се сменети резз по грешка на лаб. Ама таман работа ако на секоја една и ги грешат и докторите ради таква причина да третираат дека е возможно да има бременост Ако докѕпрто сметал дека се грешени резз требал одма да ја прати на нов тест,не да ја клука со терапија уште 4 дена
И мене ми рекоа да направам на 14. ден повторно тест преку крв и беше негативен, исто како на 11. ден. Не знам што им е финтава.
Не знам ни јас. Ај кај тебе ти рекле можеби оти поранко си го направила. Ама после 14 дена да не го земеш за веродостоен резз ??
Лаура душичке разочарана сум како да било мој промашај. Можам само да те изгушкам и да се надевам дека ти дале грешен резултат. Јас во еден период кога ми доцнеше правев бета надевајќи се на чудо. Ми излезе 2 и ми кажаа дека не сум.
Само ќе те гушнам Борбата продолжува Се гледа ембрионот. Како што го гледаат на ехо кога е трансферот, така може да го видат на ехо и на 12 ден. Два неуспешни трансфери имав со бластоцисти и ми направија и двата пати ехо, ембриончињата ги видоа дека така си стојат, не дошло до имплантација. Но чекаме од вас висока бета и дека не виделе бременост бидејќи е рано за сакус.
Лелеее ама ден значии....тоа е одкме понатаму....ве гушкам и вас и сите и со нови сили продолжуваме...ќе успееме сите..
Ееееее жал ми е стварно Ве пратам и бев милион посто сигурна дека е позитивно Господ е голем ке биде наредниот пат Малце одмор и напред
Некој случајно да не знае др. Јовчевски која недела ќе биде во Скопје ? Баш ми е жал. Ајде со нови сили, следниот пат да е успешно
Можеби има логика некоја ако станува збор за ембриони на втор или на трет ден вратени, што знам. Ама бластоцисти нема логика да не покажат на 12 ден ако има нешто.
Жал ми е, баш очекував да биде позитивен, зборови не постојат за поголема утеха, но секако дека не прави посилни од било кога.Само верба и позитивна мисла, ти си и најголема поддршка на сопругата, заедно сте посилни во оваа борба
Mene transfer mi napravija so zamrznat eden embrion i pravev beta na 14 den mi pokaza negativna a eve nemam uste dobieno i mene mi rekoa da pocekam 4 dena i da si gi prodolzam lekarstvata samo krinonot gel da ne go stavam veke neznsm sto ke bide dali nekoj imal isti vakov slucaj so zamrznati