@bibiiii и на природен циклус се мери Е2 минимум 2 пати и Лх-барем еднаш. и плус ехо преглед. а стоп инекција примаше? кај трајковски беше? и колку плати? @srekice килер клетки (KC) имам испитувано на имунологија пред неколку години, да се провери сигурно сеуште испитуваат. а пролутекс примаше ти? ваљда има некоја разлика штом се поскапи. мене еднаш само ми дале но депо. околу 20.00 часот да се боцкам на 4 ден. а со пролутексот кога се боцкаш во денот и колку времетраење?
Испитувањето за килер клетки е баш КС на имунологија? Како стои во извештајот за да проверам дали имам тоа испитано и дали некоја од вас има испитувано микробиологија на МАТКА?
NC на имунологија кај нас? Мене ми кажаа најблиску во Софија може зборам пред 6 години а не верувам дека и сега испитуваат .Да не е нешто друго?
@Spiritus @srekice е сега ме замисливте... КИР ДНК типизација, така ми е останато во сеќавање. и бидејќи не го разбирав резултатот, така ми беше кажано.
Пролутекс примам и јас од денот на пункција се боцкам поткожно секоја ден во 9 часот наутро ќе се боцкам до тестот а ако биде позотовем сигурно уште некоја недела
Мислам нешто друго е тоа.Ова знам беше во Софија околу 600 евра ако не се лажам.Затоа не верувам дека кај нас го прават.Се испитува преку крв.
Jas denesk bef n.a. Klnik I no kaza dr. Rosa deka nemuzno da naprva isminazij sto bara fot samo ivitro deka komisija negi ni pogledna dukumt dek tubite se zatvorni denesk naprvi brisevi u ponedelni ke gi zima rezultatite I mi ostan uste hormoni da. Naprava i pa ke gi predadam dukumti vo for pozz
@srekice за КС сум со резерва дали е баш тоа, но така ми беше кажано . кажи ми за пролутексот зашто не си задоволна. мене ивановски ми рече дека наместо депо ќе ми смени во следната постапка пролутекс.. и тој навечер се прима? што терапија ти даде после трансфер?
Секако работам по дома. Сама сум цел ден и се мене ме чека садови, ручек, алишта пружи собери до продавница но си го слушам телото ако почувствувам вртоглавица, болка во стомакот замор па ке седнам или полежам малку и повторно ќе станам и така
Не правев кај Ивановски ин витра,не стигнав фала Богу. Кај Петановски правев две и само естрофем пиев и кринони ставав.Кај Ивановски две инсеминации правев со иста терапија после тоа, се спремавме за трето ин витро ама ваучерот не го искористивме пошто сами си завршивме работа
Здраво ако може една помош. Маж ми има дијагноза ASTENOTERATOZOOSPERMIA, варикозна вена 4 мм на левиот тестис, само 10% подвижни од кои 3 до 7 % норални. Докторот го советуваше најдобро инвитро но му даде и Спермотренд да пие 45 дена па ако има подобрување да серазгледаат и опцијата операција. Можеби имал некој ваков случај да помогне. Ви благодарам. Посебно ме интересира дали со мало подобрување на спермограмот има шанси со инсеминација?
истата дијагноза ја има мм. правеше операција на варикоцела, но немаше подобрување, но не се обесхрабрувајте, пробајте, може кај вас ќе вроди со плод.
Fala za odgovorot no da ne ima namaluvanje da ne recam totalen sterilitet? I koi cekori gi prezemavte ponatamu ?
не, со операцијата може само да се подобри резултатот. кај нас остана ист. доволно за ивф. сепак после операција се чека период од 3 месеци за да се види резултатот, колку што е периодот на сперматогенезата.
Докторот рече дека со оваа дијагноза може инвитро, а дали се обидовте со инсеминација можеби? Не знам дали да се обидеме бар еднаш со инсеминација па ако небива да одиме инвитро.
Dali bese uspesno invitroto, zosto TESE namesto micro TESE dali se rabotese za neopstruktivna azospermija. Fala