Devojki posle kolku vreme od neuspesno IvF dobivte ciklus i posle kolku vreme moze sami da probame doma za bebence
Логично е да се испита. Да се знае дали одговара за трансфер или не. Оли, не си веќе во Систина? Јас те мислев дека си таму. Се разбира ако не е индискретно прашањево, во спротивно не мора да одговориш.
Индивидуално е добивањето. По прекинување со прогестеронската терапија, некои добиваат веднаш, некои 5-7-10 дена по прекинување. А природно може веднаш да си се обидувате. Има многу случаи со природно забременување по неуспешно инвитро
Mojot transfer bese otkazan bidejki nemase jajce kletki, i ne stignav do transfer Inaku i mene ne mi merele progersteon nikogas...
Да, ми испитуваа и некаде над 1 ми беше. Но на што точно влијае не прашав и точно дека го одложивме трансферот.
Po ednas kaj dvajcata...Kaj Trajkovski ,mi dade samo 5 inekcii merional.Ne merev nisto.Posto jajce kletkata bese prazna plativ samo 12000 mislam odprilika
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_j5jinB0KM5S_Ku8GKxEBo8yrE2WstvRK6_WtyNygrqQ5ZA/viewform Zdravo na site Bi sakal da ve zamolam ako sakte i mozte da odgovorite na testov ( odzema samo 5 minuti) Student na psihologija sum i vrsam edno istrazuvanje Vi blagodaram na site odnapred
Мене ми кажа дека пред пункција прогрестеронот треба да е под 1 ако е повеќе тоа значи дека веке зидот на матката е презреен и тешко доаѓа до имплатација на ембрион затоа што веќе матката е спремна за да добиваш сиклус ова ми беше кажано во Ремедика, јас имав тогаш трансфрт и ако беше повеќе од 1 затоа што ембрионите беа со лош квалитет не можеа да ги смрзнат и сигурно резултатот беше негативен. Поздрав
Кога правев во Њуборн пункција на природен модифициран, примив 5 Мерионали. Мислам дека трипати ми рекоа да проверам Е2 и плус еднаш ЛХ. Платив 12.000 за пункцијата.
да така е и во систина. макар и на скроз природен циклус кога се оди. паралелно се оди и на ехо и Е2, и ЛХ на првото одење се испитува
@NNA фала ти на одговорот, сега веќе ми е јасно и ми има логика. ме поттикна и пролистав по странски сајтови и да, така е, прогестеронот е многу важен, во периодот на стоп инекцијата или пункцијата. само не ми е јасно зашто не се испитува прогестерон секаде кај нас кога сме во постапка?