Samo opusti se normalno e da te boli stomak jas den pred testot prokrvarev pa bese pozitiven sega nosam dve utre ke odam da im go slusnam srceto (srceva akcija)ne da sum napnata se mi e pomesano a uste imam blagi bolki kako pred dobivanje pozz i so lesno Najdobro test da napravis e 14den posle transver a za bolki site mislam gi imame so lesno
Оф ми олесна малку, дека сум цел ден дома само размислувамдали ке биде дали не.Понекогаш подобро да одиш на работа барем нема да мислиш,неделава ми се виде како цел месец.
Девојчиња ај хелп. Си правев хормонски статус на 3 ден од циклус, се супер и оп тсх 4,8. И сега? Никогаш досега не сум имала проблем, секогаш ми било 2,2-2,3. Чаре? Ќе ми опнат терапија?
Зависи каков е и тој хормон, па после ќе се види дали си за терапија. Јас со низок Т4 и ТСХ 2.6 пијам 25 мг Еутирокс.
Обично и Т 4 се испитува заедно со сите хормони, не се секирај на мене тсх ми бесе 6.4 па сега пијам еутирокс од 50 мг и ми е секогаш под 2.5
Еден предлог со кој нема да изгубиш ништо. Пробај да исфрлиш секаков вид на шеќери и јаглехидрати и да почнеш со лесна физичка активност и нормално да пробаш да не се нервираш. Пробај барем еден месец и оди провери после TSH, мислам дека ќе ја намалиш вредноста.
Podobro da ti dadat terapija za IVF podobro e tsh da bide pod 2,5 Jas pred posledniot pat sega koga merev tsh oti pijam eutiroks veruvaj mi ni na jaglehidrati pazev ni na bilo sto pa bese simnat pod normala a so ista doza eutiroks terav cela bremenost I pred bremenost nekolku meseci ne e sekogas I do ishranata
Да, верувам дека терапијата помага, но секогаш е подобро кога би имало решение без хемија. Плус неа и е прв пат високо, па не е на одмет да проба.
@Ана на мама ти правеше ПРП на јајници во Њуборн? Ако беше ти, да знаеш дека те чекам да ни се пофалиш со резултат
Прогестеронот пред трансфер, ако го мерат треба да е под 1 за да зголеми шанси на имплантација. Но нема правила. Еднаш прог. ми беше над 9 и имплантацијата беше усшешна.