Тоа ми е јасно, ама сепак мислам дека ситуацијата е моментална. Па ќе видиме. Физички не да сум активна.. каснувам благо ептен малку, незначително. Ќе направам промени секако ме интересира исходот, перфекциониста сум по природа, сакам се да е тип-топ хормоните како од учебник ми излегоја, само ова ме зафркава. П.с. затоа недела на скијање има место 10, 20 пати да се пуштам тнх ана
Јас бев, само мене Марфи ми е прв другар. После ПРП-то правев и операција па сега сум без циклус. Мислам дека погрешив, требаше операција па ПРП, се надевам дека ќе фатам барем еден циклус да си извадам една добра јк. За фалење обавезно ќе се пофалам.
Нешто ново ископав па ме интересира дали некоја има испитувано и да видиме да размениме мислење. Тестостерон има испитувано некоја од вас ?
Јас мислам дека ти е моментална состојба, повтори го испитувањето следниот циклус и без стрес. Да, еднаш имам испитано и ми беше во ред.
Не може одма да те стават на терапија. Испитај бар уште еднаш, два пати. Знаеш дека јас си правам бајрам на мозокот. И дека често се испитувам. Ми се има случено да ми биде над 4 ,па веднаш следниот ден да ми падне и на 2,5.
Кога ќе отидеш кај матичниот за упат за хормонален статус, можеш да побараш да ти даде упат за сите хормони, поврзани со плодност. При едно испитување, знам дека испитав многу хормони. Испитај си, зошто да не.
Mene mi bese pred da pravam inf 3. 99 dr rece da go namalime bev na ednokrinolog prvo me vide na eho imam nekoj jazol da tiroidna zlezna mi dade eutiroks od 25mg da pijam po pola na den i mi se namalio na 2.30 i Sega sum bremena so inf treba da si ja ispitam pak
E treba kontrola na tiroidata vo bremenost se prave na 4 Ned vo prvo tromesecie tsh treba da e pod 2,5 a vo vtoro i treto pod 3
Кога треба да правиш тест, девојче? Мислам дека ти, @Adams и @Only1 сте на ред периодов. Едвај чекам убави вести на темава.
И да направиш порано, земи го со резерва, па ќе си го повториш тестот. Зависи какви ембриони се вратени, ама обично покажува 9-10 ден. Ти посакувам две цртки и висока бета!
Аии, со душа те чекам тебе да споделиш радосна вест. Ајде, направи, па ќе го повториме утре/задутре пак.
Земи тест шо покажува во кое било време од денот, ама од поскапите со пластична платформа (Селф клиер, Шр-чек мислам дека го нема веќе, или некој сличен на нив).