Mila tolku ne odgovornost nemam videno pod hitno da ja smenis bolnicata nemozat oni da si igraat so tvojata maka i custva odi do kraj baraj odgovornost od site i so novi sili vo nova borba bez otkazuvanje
Кај мене од 4 ниту една не се оплоди Ова за лани кажувам. Имав случај кога имав и две извадени на спонтан циклус ,едната се оплоди ама не се делеше. Ако е слаб машкиот материјал не ми е чудно тоа што од седум јк само една се оплодила
Vo mojata situacija e maski faktor slab maski matrijal pa e uspesno od 2jk 2 ne mora da znaci deka toa e pricinata neka bara odgovornost od doktorot i embriolozite
Jas kazav za mojot slucaj Inaku i jas bev kaj tvojot doktor i istata postapka . Za zal kaj mene ne uspea .
Sekoj organizam razlicno reagira ti posakuvam mnogu sreka i uspeh i bez otkazuvanje site znaeme kolku e dolg i tezok ovoj pat sto go odime samo dobra misla i jaka volja
Mene od 12 super ostanana samo 2 vo koga da baram pricina za toa??? Glavata gore i ke si odime po patot tezok No ke si izborime
Јас имам 3 на природен и ниеднаш не сум проверувала хормони. Во Њу Борн ми се сите. И искрено не гледам причина конкретно кај мене да ми проверуваат хормони бидејќи немам проблем со цисти имам секогаш добар ендометриум и чиста матка.
Sekako glavata gore i samo napred nekogas edna e dosta i ima nadez kaj tebe bile 2 so sreka i so lesno no zalosno e i nesvatlivo kako kaj @Justpositive i treba da bara odgovornost zosto nikoj ne i dava odgovor kako sto kaza ni embriolog e dostapen ni doktor zosto tolku neodgovornost site znaeme deka voj pat sto go odime nie e tezok i bolen no nie sme borci vi posakuvam na site pozitivni testovi golemi mesinja i da guskame bebcinja
Кај мене конкретно има поголем успех (ако тоа се вика успех) на природен процес отколку со терапија. Со стимулации не се појави ни еден фокикул (уствари беше еден ама не беше добар воопшто). На природен, добивам и од втор ден пијам Летразол, и после пет дена одам на следење и кога ќе бидат фоликулите од 18-20 одам на пункција. И на три пати имам по два фоликули. Само што за жал сите се "празни". И јас го делам твоето мислење, некој треба да објасни што се случило и зошто е тоа така. Едно е да немаш јк а друго е да имаш 12 и да не се оплодат (освен ако не станува збор за тежок машки фактор, астезнотетразооспермија на пример).
значи вака,....да се разбереме,...не е во ред цврсто да стоиш на твојот став дека хормони не се испитуваат во природен циклус! во многу наврати имаш пишувано дека скоро сите/ако не се лажам сите обиди на спонтан циклус на крај ти завршуваат со празен фоликул...пишуваш дека тоа за тебе ти е успех, дека на природен циклус имаш фоликули а со терапија послабо реагираш,...успех е да се извадат јајце клетки, а не фоликули празни. јас стојам на тоа и од искуство (позитивно) кажувам дека треба Е2 да се испита. да се разбереме, не е мерило дека ако се испита Е2 дека ќе има и јк во фоликулот, но шансите се поголеми фоликулот да не биде празен. тоа значи следење на ехо+Е2+точно натемпирана стоп инекција=поголема шанса за успешна пункција т.е. да се добие ј.к. Едит: чистата матка и добар ендометриум се битни за втората фаза, за трансфер, а пред тоа се знае што,...погоре напишаното. не ме сваќај погрешно но постојано опонираш дека не треба да се испитува Е2 на природен,...ќе те разберев да имаше позитивен исход. Мој совет, следен обид спомни на д-р за Е2.
Никаде не реков дека не треба да се испитува естрадиолот. Јас зборував за мојот случај. Дали е успех или не јас најдобро знам какви ми биле исходите пред две години а какви сега, и баш ради празните фоликули напишав "ако тоа се вика успех". Сите знаеме што е успех, но ако земеш во предвид дека јас немав жив фоликлу цела година, макар и празни два се успех за мене. Немаш потреба да ме деморализираш, јас убаво знам што е успех, но секој напредок за мене е успех. Празни фоликули.... не се должи на Е2 него на Антимилериан, кај мене конкретно 0.19. Или во проценти кажано една на 100 фоликули ќе носи јк, ако имам среќа, ќе биде сега на следен циклус ако не, ќе го чекам моето време..... До сега ниеднаш не сум примила стоп инекција, па ниеднаш не ми прснал фоликлул. И што ако ми мереа естрадиол ? Тогаш фоликлите немаше да бидат празни ? Естрадиолот ама баш никаква врска нема на природниот процес ако не си склон на цисти, затоа и се вика природен циклус, што имаш тоа ти е, ако имаш фоликули имаш, ако немаш Боже здравје нареден пат повеќе среќа. Естрадиолот и прогестеронот се мерат пред почеток на стимулација за да се оцени со колку стимулација да се почне, барем кај мене беше така.
Девојки 9 ден од трансфер ми е имам ужасна главоболка... Си викам недај боже да не ја дочекам бетата имам грчеви и благи болки во стомакот и главата ужасно ме боли
@Ана на мама, си држиш на твојот муабет ок, почитувам, иако не се согласувам. не те деморализирам, во грешна насока ти оди муабетот. и јас сум имала празни и ја знам болката. Сите тука сме со иста мака. Знам дека пишуваше дека идеш на природен, затоа и пишав дека кај мене имаше плус следење за разлика од твојот случај. впрочем за тоа служи форумот,...за размена на искуства,.. а не цврсто држење на својот став.
Почитувам и сослушувам туѓи мислења само " не е успех да имаш празни фоликули" ми дојде искрено навредливо, па изреагирав. Ете можеби ќе научам нешто ново. Како мерењето на естрадиолот ќе ја промени фактичката состојба ја фоликулите (полни/празни) ? Нешто ти прават ако е низок? Нешто плус се менува ?
Mila samo opusti se normalno e blagi bolki i glavobolka samo misli pozitivno i te cekame so visoka beta so sreka i so lesno
долго сум тука, сите се соочуваме со болна тема и немам намера да навредам некого. цврсто држиш до ставот дека не треба Е2, јас а и други членки знам во претходни постови имаме кажано дека сме испитувале,не на своја рака, туку на барање на докторот. Зборувам за искуство кај 2 доктори во систина. Еднаш заради ниското Е2, т.е. не растеше, не ни правев пункција, а да ми закажеле пункција секако ќе беше празен фоликул. Во друг наврат, пишував, Е2 ми беше многу висок, несоодветен за големината на фоликулот, и се испостави дека е водена циста. затоа ти дадов добронамерен совет, паралелно ехо и Е2. секако нагласив и претходно, и во вакви случаи сум имала празни фоликули. но во систина го практикуваат овој протокол.
Жал ми е што си морала да пројдеш низ сето тоа, јасна ми е ситуацијата и никој од нив никогаш не сносуваат одговорност.Сакав само да потенцирам дека многупати сум прочитала за ситуации исти како твојата.Кај нас никој за ништо не информира и зошто и како излегол таков резултат.Мораме да се информираме сами за се.И пак ќе кажам не е сеедно.Фактори за успех и неуспех има многу, а грешка никој не признава.Ти посакувам среќа и успех понатаму и наскоро да се радуваш на висока бета.
Се слагам,ама ако било машки фактор треба да се примени икси најмалку,а може и друга метода и сигурно нема да ги чекаат до 5ти ден.Друго, има разлика и возраста и резервата на ј.кл.Затоа реков фактори има многу,но некој треба да го информира девојчето а не сите да бегаат од одговорност.Just saying. П.С. Сега прочитав дека се со тежок машки фактор.Ама од 12 ј.кл. вели 7 се оплодиле а потоа останала 1.
вчера вечер исто и јас имав главоболка не спиев до 4 и на свој рака се напив парацетамол и В6 и сум заспала денеска имам страшни жештини се потам и кога седам а и во сонот е исто