Глава горе , исплачисе , промени доктор , ако не се лажам вие бевте со азоо , одмори убаво , ако немате материјал пак под нож сопругот и нема откажување , излегувај разведрисе , дедо Боже за сите има план , знам мн боли бидејки добро ми е позната таа проклета дијагноза но на крај од секој тунел има светлина која сите ке ја достигнеме ***
Ај да ве прашам нешто... ко за 12ти ден имав тенок ендометриум и почнав со естрофем и сега вечерва малку на бришење ми се појави ко светло кафеафко можно е од нив или ми се пореметил нешто циклусов или овулацијата по неуспешниот трансфер???
Dobiv na 21fev.po ifv... sabajlevo se javiv mi rekoa normalno nisto strasno e sega dali e od niv ke vidime i denes dali ke imam no da prodolzam da gi pijam za endometriumot
Не се секирај мила, и мене ми доцнеше 7 дена, и јас така се нервирав бидејќи секогаш ми доаѓа на време , со овие терапии тоа се случува редовно
Здраво.ако може некој да ми каже што е потребно за инвитро цела постапка Денес бев кај матичната според спермограмот со вкупен број на сперматозоиди од 5% ни рече можеме да започнеме
1 ги имаш ли направено сите испитувања хормони, пап тест,микробиолошки брисеви ,хсг,4Д на матката,крвна слика,инфективен скриниг,тромбофилија за тебе. За сопругот освен спермограм ти треба и инфективен скриниг,спермокултура.Ако ги направи сите тие испитувања твое е дали ке одиш преку ваучер од дежавата(ако одиш преку ваучер ти треба барем 2 исиминации или пак се консултираш со доктор дека има проблем) или приватно.Најдеш клиника и доктор одиш на консултација дали ке одите со краток или долг протокол.Ако те интересира друго пиши ке ти кажеме
А процедурата за приватно е иста ги бараат ли овие испитувања и дали знаете која е цената на приватно
a ke si platis i so vaucer oti nekij od inekciite ne gi pokriva fondot i plus lekarstvata posle punkcija i posle transfer sama sama si gi pokrivas jas za cela postapka preku fond potrosiv okolu 800 evra bez zamrznuvanje na embrioni
А тоа 5% сперматозоиди што ти значи? Кој е резултатот од спермограмот? Која бројка ја добивте ,ова 5% се живи? Подвижни? Со правилна форма? Има суплементи кои се пијат за подобрување на спермограм