plus samo 3 pati imas ispituvanje na estradol vo vaucerot mene mi zemaa i progesteron 2 i estradol uste 2 pati posle punkcija dekortin,buscopan,krinon gel,prolutex inekcii i fraksiparine,posle transfer pak progesteron depo 4inekcii fraksiparine krinon gel,aspirin baska vitamini
Исто преку фонд ако го прекорачиш бројот на инекции ќе си доплатиш исто ехо и хормони ако имаш плус има и екции кои не одат преку фдонд а ттеба да ги примаш како на пример јас примав 3 × 3000 цетеотиде 9000 и хормони 4 ×1000 доплатив 13000
duso jas vo klinikata plativ samo 24000 den baska po aptekite ama samo neka bide, parite voopsto ne mi se vazni. sl devojkata prasuvase jas i kazav oti koga e drzavno mislev deka nisto ne se doplaka
Може и многу повеќе да се доплати ,иако сте со ваучер. Јас имам докупувано и 20+ стимулации. А тоа се околу 500 евра. Кај е пролутекс,кринон, цетротид,клексан,имприл, витаминска терапија..... Но, може и да ви стигнат стимулациите, може да не користите цетротид,клексани ,пролутекс, па да помините со ич пари Не е до клиниката. До терапијата е
Охоо така е жената што беше со мене на трансвер допларила 34000 Да таман е.. Парите не се важни ама терапијата е ужасно скапа пак мизлам дека прогестерон депо се пак поефтини јас примам пролутекс за 14 дена платив 8000 ами кринон.. цикло прогинова една кутија ја пијам за 3 дена па овие имприлот бре многу скапи леле 3000 ден 15 таблети се е скапо
да, витаминската терапија и терапијата за подршка по трансфер е ужасно скапа. *** коментарот дека не сум доплатила ништо, се однесува на целата постапка заклучно со трансфер (да, факт е дека примав помалку инекции и ми влегуваа во ваучерот) различна приказна сме сите, да не се мериме кој што
Душо во Имприлот нели има 30 таблети, фактички за цел месец? Јас да те коригирам само, да не стане некоја збунка кај некоја членка. И јас ги пијам, месечно само за нив давам 3000. Инаку и јас си купив 3 цетротиде за до пункција, достинекс после пункција (богами соленки се и тие) и сега ќе видиме што ќе ми треба. Многу, многу пари треба. Ова се моменти кога фамилијата помага. Мора да го изодиме цел пат. Такво е ова нашево.
Упс да моја грешка... Јас незнаев колку се скоро ја видов фискалната пд аптеката и гледам 3000ден само тие се. Ама има многу добри витамини во нив стварно
проблем се душо како не кога ама муабетот ми беше дека за таа наша цел се правиме и беше пишано само за малку да се охрабриме,инаку не сум од ск секој 2 ден со кола за ск ако ништо повеке треба да купиш една кифла да јадеш и вода секое одење ми 2000 ден АМА ЗА ПОЗИТИВНА БЕТА СЕ КЕ ИСТРПИМЕ И ПАРИЧНО КЕ СЕ СНАОГАМЕ
Devojki jas sum na privatno primav gonal prolutex skoro 2meseci i pred tranafer i posle primav crinon ciklo proginova i sto uste ne terapijata e mnogu skapa ne sakam da zboruvam za pari ama sigurno nad 4000€ bese ama iskreno koga mi dadoa slika od niv i koga im gi slusnav srcata se zaboraviv znaci toa e se materijalno
Јас секој месец давам 250 евра најмалку. Една пункција ми е само 200 евра, плус терапија редовна, плус испитувања.