Здраво женички.За две недели ќе правам хистероскопија и лапароскопија кај доктор Лазаревски во Систина па ако некоја би можела да сподели информација во врска со интервенцијата,дали треба нешто да носам со мене и како е процедурата?А многу меинтересира дали ставаат клизма пред операцијата? АБлагодарам однапред многу ќе ми помогнете оти сакам да го направам тоа ама многу сум паничарка шо како ќе биде,па здрсвје да го завршам ова и после нареден чекор ♥️
Moze da gi pie I ona nema steta od niv inace mnogu se skapi realno kazano jas neofolik meta od bugarija gi kupuvav za 5evra
А метил б12 колку е знаеш ?! Горе долу исто ти се фаќа . Зборувам у врска колку ќе те кошта ако пиеш поединечно
Jas gi zalam I parite znaes zasto zasto za niv rabotev od utra do sutra I na krajta da ne bide nisto posebno radi nesovesnosta I neodgovornosta na lekarite a koga stanuva zbor za posebni metodi mene vo new born klinik mi napravija asisted hatching I ne mi naplatija ni denar zatoa nesto
Аман веќе со тоа дека во њу Борн не ти наплатиле , а во Плодност те одрале нечовечните доктори . Па еве мене во Њу Борн ми наплатија и лендацин , и Кетонал кога ме боцкаа на ден на пункција На ден на трансфер ми ја наплатија и дијазепам ампулата . Во ниедна друга клиника не ми го имаат наплатено тоа нешто . И сега Трајковски е звер?!
Ме мисли ова за метил б12, Имприлот содржи 16 мcg, a посебно што го купуваме е од 100 мcg, голема разлика има. Колку се препорачува метил б12 на ден?
Значи ти буквално се што слушнеш мораш да се напиеш Ако немаш MTHFR недостаток немаш потреба од Имприлот. Ако не сум грешка (нека кажат точно тие што го користат) околу 3.000 денари се за еден месец. Јас имам недостаток ама пијам метилирана фолна само. Инаку разликата меѓу фолната киселина и фолатите е тоа што првата е синтетичка и има подолго време на синтетизирање во организмот (и во суштина не се искористува целосно и се јавува недостаток) а фолатите се природни и организмот побрзо и целоснк ги обработува.
Да да, ја спомнав фолната поради споредба. Пијам Аспирин/Кардиопирин (реално имам проблем со двата од едниот ми се гади а од другиот имам главоблка). А за Клексан не сум сеуште, редовно ги контролирам тромбоцитите. Многу малку ми се над граница. А по трасфвер здравје и ќе се боцкам.
јас имам еден метил б12 од бугарија тој е 1000 mcg и се сублингвални таблетки. Е сега која е точна дневна доза не знам едит:во моментов пијам Имприл, а чат пат кога ќе ми текне ќе си шмукнам и едно башка од бугарските ( во бугарија ги има, инаку се канадски)
Не сум проверила дали имам недостаток ама си викам ако не штети ...во Вторник сум кај Ивановски ќе каже што понатаму
Да, за овие мислев, по грешка сум пишала 100, од 1000 се, а во Имприлот има многу помалку, е сега колку точно е потребно да се внесува?!? Не знаеме, а си пиеме тоа што ќе најдеме е работава. Дали ти кажа доктор по колку треба да се пие?