Zavisi na koj gen imas mutacija koj gen ja predizvikuva beta talasemijata nie sto sme so mutacija na mthfr genot mora da pieme metilfolat I metilkobalomin oti nasiot organizam.potesko ja prerabotuva folnata kis
работава баш така,...да се дешава нешто . вака, на трансфузија д-р ми рече не е битно од колку е... не ја ни прашав зашто, ги најдов овие од 1000 mcg и ги почнав. не верувам дека штети ако се зема повеќе, зашто вишокот се складира во црниот дроб (така прочитав) еве шо најдов за дозирање:
ме интересира што се испитува и што е тоа може е смешно но мене ми е 1 инвитро и воопшто таа тема за мене беше непозната но полека почнувам да ја откривам.Може ли да ми објасните и да ми кажете каде се испитува.
мутации се испитуваат на Институт за трансфузиона медицина, а исто така и на Институт за имунологија, со назнака/дијагноза женски стерилитет. ако се утврди мутација на МТХФР генот-мислам дека беше тој, тогаш се дава метилиран Б12(го има во Имприлот), како еден дел од терапијата за тоа.
ти благодарам многу тоа до сега не ми рекле да испитам и за тоа ми беше непознато инаку димери и хемостаза испитував
Мене ми е испитано од дете наследено ми е од татко ми а ништо не примам јас имам железо нормално а хемоглобин слаб
Здраво јас правев кај Лазаревски лапороскопија и хистероскопија.Не е ништо страшно.Одеш савајле те прават и нареден ден те пуштаат дома.Не стават клизма дават само еден сируп претходниот ден да го испиеш за да ти се прочистат цревата.После интервенцијата стават катетер ама за 3 -4 часа стануваш веќе сама и ти го вадат.Не е болно само во наредните денови се осеќаш малку поддуено и конците затегаат.А белег нема,после 2-3 месеци не се познава ништо
Кај мене не е обичен слаб хемоглобин мојот највисок до сега бил 104 пиев и тотхема фероглобин хеферол малтофер семе од копрова сп мед буквално се и сешто. Јас си го поднесувам не ми смета ми бил и по слаб сега ми е 100 моментално
Богами и јас... Околу една година од прилика. А бидејќи се со цртка во средина, претпоставувам може и на пола да се делат и по пола да се пие.
Jas neznam sto mi pomogna sega da se sredi sam od sebe vo bremenost piev heferol posle ne I sega bese 13,4mislam a normalno e da e nad 11
девојки помагајте на бришење на тоаелетот имав темна крв која уште 2 или 3 пати се избришав беше темна сега веке е кафено светло ама само на бришење,се тресам цела дали завши се имала ли некоја позитивна бета со крварење такво утре ке звонам на докторката а до утре ке прснам од нервоза