Можеби и имаш време да земеш испитувања. Оди кај матичниот нека ти земе пап и брисеви и сама однеси ги. Земи два упати за во институт за јавно здравје едниот за брисеви другиот за хив сида и хпв. Таму ќе ги дадеш бактериолошките брисеви и ќе ти земат крв за сида тестот, резултатите ти се преку еден ден, два готови. А пап приватно однеси го во Хистолаб (тоа е одма под Клиника) и кажи им дека ти е итно, за два дена ќе ти го направат 500 денари ќе платиш. На едно одење можеш се да завршиш.
Prv pat ke pravis beta hcg?Jas prviot pat ispitav samo beta i ddimeri pa mi rece za edna nedela da odam pak togas pak ispitav beta i ddimeri i togas me gledase i mi dade slikice i jas odam vo bitolasrekno i so lesno
Jas koga pravev vo Sistina ne mi baraa nikakvo drugo ispituvanje, samo otidov i za 5-10 minuti zavrshiv. Ama toa beshe pred godina ipol, sega mozhe baraat.
Сите да ја доживееме твојата радост... Седиментација бараат а за брисеви на приватно не ,јас правев кај Толовски не ми бараа ништо дополнително, а кога бев на ГАК пред тоа ми бараа се од испитано, ПАП , брисеви обавезно, само што јас не правев на ГАК бидејќи им беше расипан апаратот
Задолжително седиментација, пред се’ заради сигурност дека леукоцитите се мирни, значи нема процес во организмот и може да се прави хсг.
Dami, posle neuspesno in vitro, kolku dena vi traelo krvarenje od ciklus, bidejki na zena mi deneska mue 6 den od ciklus i uste ima krvarenje
Поради сите хормони што ги примала циклусот се пореметува, ако не престане за 3 дена јавете се на лекар. Се надевам дека денес на 6ти ден крварењето не е обилно. Поздрав, ке се среди сигурно.