zdr na site so gospod napred jas vo sreda bev kaj maicniot mi zimase bris cekam rezultati vo pondelnik treba da gi zemam i kaj maticniot da gi odnesam.me interesira sto e posle na red,inaku me interesira koga se zima bris dali posle menzis ili pred menzis.mene mi zimese maticniot pred menzis.pozz se najubavo na site vi posakuvam.
pa kade ste feminki nikade ve nema da pisete .vi posakuvam na site sto ste za invitro mnogu sreka i uspesno invitro
Здраво Мои Феминки................. И Ние таман мислевме ке ги праќаме документите решивме да си истераме убав одмор па во август со нови сили да продолжиме каде што застанавме. Здравје ќе биде, бавно ама сигурно без нервоза и брзање Поздрав
zdravo instruktor ja sispitav bris se e vo red denes mi zimaa papa test i me gledase doktorov na kalposkop se e vo red sega ne mi kaza sto e na red mi izgleda nekako kako nezaenterisiran sto ponataka te moalm kazi mi za da znam kako upat da si baram sama od nego
Тест за ХИВ; Хепатитит Б и Ц и крвна слика за тебе и секако спермограм за сопругот и тест за ХИВ и Хепатититис. На нас за сопругот упати на дава неговиот матичен општ лекар. Спермограми треба 2 знаеш со разлика од најмалку 1 месец во 2 различни институции.
Тест за ХИВ; Хепатитит Б и Ц toa e eden upat taka li. i eden za mas mi od negoviopt opst lekar.i dali e so zakazuvanje za Тест за ХИВ; Хепатитит Б и Ц .ili moze da odam u drzavna u sk i da si cekam red
Лекарот знае како да го напише упатот, а инаку се прави во Центар за јавно здравје или т.н. хигиенски завод од местото од каде што доаѓаш.без закажување , не мора во скопје Поздрав
fala mnogu togas utre odam da baram upat za hiv i za mene i za mas mi pa ke go napravime vo nasuiot ggrad
Zdravo na site nesto ve nema a i mene me nemase da pisam ve sledam ,odmaram od se sve sega ba sdobiv ciklus me nesto mi bese macno pa sednav da pisam ovoj nas pat e tezok za kogo kako ,nekoj usoeva nekoj ne ,no nema razocaruvanja neli morame da se obiduvame kako gospod nikoj ne e , taka podrska za site vas da uspeeme da si mimae i nie bebce.pozdrav i sekoe dobro.
Така е случајна, патот е тежок и само ние едни со други кои го минуваме истиот можеме да се разбереме и да си дадеме подршка едни на дрги. Но, откажување нема, со Господ напред ќе успееме и ние еднаш да се израдуваме на најголемиот Божји дар -децата
da taka e istruktor i slucajno sekoj po svojot pat i so svojata sreka tosek e ovoj pat no ke izdrzeme.kako goispod nikoj ne e trpenie spasenie se ke si dojde vo svoe vreme samo treba nades da ne gubeme inaku jas brisovite se negatovni papta test napraviv rezultatite ne se stiognati ispitav i hiv i hepatit b i c i toa negativno pa sega neznam so na red pa te molam istruktor kazi sto e na red odam po tvojava sema.pozdarv milicki ve sakam
девојки здраво. еве ме и мене одамна ме немаше. одмарав од се и сешто. реков да видам кој до кај е. сите кај што сум ги оставила. оффф колку е мачен овој наш пат. ама нема откажување. Еден совет од мене, за оние кои прават ИВФ и кој имаат повеке оплоден јк. немојте да враќате повеке од 2, до сега не сум прочитала по ворумиве дека на некој му успеало ивф-то и уште ова, ако случајно имате исцедок обавезно барајте од докторот да ви стави инекција прогестерон депо ОБАВЕЗНО и ова доколку ивф правите во ремедика, немојте никако да дозволите да ви наплатат фоликулометрија и хормони ниту оние 21.000 екстра (ова е за оние преку фондот). лори и случајна со вас комуницирав повеке се надевам дека до крајот на летово ке си ги видиме двете цртички
Беломорка и јас се сложувам со тебе иако не сум сеуште во фаза на ин витро. Само не ми е јасно како да се избори човек со тие дополнителни трошоци што ти ги наметнуваат. И јас планирам во ремедика и знам дека ги земаат тие дополнителни пари, на моја колешка и зеле 500 евра плус. Еве и ние со мм ги скратуваме деновите за одмор за да имаме пари за тие дополнителни трошоци, но тоа е каде има сила нема правда
еве вака. кога ке ти речат на правта фоликулометрија да платиш 1000 или 1500 денари, ти ке им кажеш јас сум переку фондот и ми следуваат 3 фоликулометрии без пари.истото и за хормоните важи, ако ти речат нешто на шачтер во стилот, незнам јас мене никој не ми кажал ке и речеш епа прашај бидејки јас ке се јавам сега во фондот да прашам. и на крај оние 21.000 плус ги наплатуваат откако ке ти направат пункција и за тие ке прашаш и ке си ги платиш но по трансферот ке се јавиш во фондот и ке ги пријавиш и така ке си ги добиеш парите назат.
Да ти кажам право 1000 не е ништо, но само ако правам споредбасо мојот гинеколог (идиот) кој ми правеше фоликулометрија од 3-4 ден до 20 ден и на секое одење ми земаше 400 денари. За 2 недели му дадов 4000-5000 денари. ИДИОТ. А и оние во ремедика си земале делот изгледа. Искрено јас не дозволувам веќе никој будала да ме прави за моја мака и мои пари. Во животот сватив дека треба понекогаш да бидеш идиот и безобразен за да се сватат сериозно и да не те зафркава кој стигне. Поздрав мила беломорка малце се изнервирав
имаш право мила што се нервираш, и јас се нервирам, а сега планирам во фондот и систина да ги пријавам. бидејки ваучерот ми го земаа и си го наплатија износот од 80.000 од фондот, а мене трансфер воопшто не ми направија а тој на приватно чини 35000 денари.
Еве ме и мене девојки. Сакам само да ви кажам дека јас по препорака на нутриционист почнав да пијам МАКА(корен во прав од некое растение кое го има во Перу) за регулирање на хормоните и за подобрување на плодноста. Секој ден земам по три супени лажици во свежо цеден сок. Може да се најде во аптеките на Зегин чини некаде околу500-600 денари. Сакав да споделам со сите вас.