Fsh ti e malku visok sovetuvaj se so Dr kaj sto ke go praves IVF vo meguvreme jadi suvi smokvi vo maslinovo maslo .I maticenmlec nasabajle na gladno i isfrli jaglehidrat
Јадам од смоквите ...со низок амх сум ама прв пат ми е фсх над граница..можеби пд стимулациите шо ги примив...утре секако ќе одам на консултации
Mene mi pravea problemi ne mi davaa poveke od 2 recepti mesecno a jas piev po 10 apcinja dnevno pa mi gi namalija na 9 sega stasav do 4 dnevno
Zdr I jas deneska treba da gi zema rezultati ot hormoni mikazale ot klinika deka gegi isprata kaj maticen lekar dali e tocno to
Секогаш после примени стимулации фсх е покачено . Исто важи и за Прл .Гледам и тој ти е покачен . Испитај ги повторно за два месеци
И не е единствен и мене исто ... па побарав извештај што немаше потреба тој сам може да издаде 2 или 3 рецепти поради тенок ми беше ендометриумот но матичниве изгледа полесно им е вака...
Жени, нека не ве заебаваат матичните,премногу си дозволуваат понекогаш, сменети ги ако треба. Неможе така. Јас пред трансфер почнав со естрофен 3×2, па после ми качи 3×3, по 4 кутивчиња ми одеа,а некад и пет. Кај ќе ми беше крајот да ги купував на приватно,а кај е другата терапија??? Ако не ја признава шемата, нека те прегледа,ќе види дека тенок ендометриумот,и мора да ти даде. Или јас како што правев пробај, ми дава таму кај шо правев ИВФ, ми даваа рецепти, па врз основа на тие рецепти,матичната ми даваше фондовски рецепти. Не им попуштајте.
Tocno ama ako vi treba za u fondot ke treba vie da si gi zemete od ГАК ke vi treba pecat I potpis od seficata
Da za fodo mi barat hormoni se javi kaj dr mi kaza dega dobrse hormoni samo mi najdeja bakterja vo brisevi
Ист проблем и јас имам.Матичната и мене не ми дава рецепт а зошто така не ми е јасно,кога многу феминки а и во аптека кажуваат дека се издаваат и на рецепт
сигурно со резултатот од брисот имаш и антибиограм за бактеријата. матичниот да ти даде антибиотик. п.с. пишувај почитко !
Јас проверував хормони минатата среда и ми рекоа резултати во петок кај матичен гинеколог, а кога им реков дека ми требаат за во Фонд со печат ми рекоа дека некоја д-р требала да стави печат била на одмор и ми дадоа број да се јавувам и да прашам кога може да отидам.Кога видов на листот, датумот е ист на земање на крв и резултатот,за мене немаше потреба да чекам до петок,можев одма да ги земам него ете некоја нова процедура
Срц, овие резултати не ти се веродостојни (зборувам за нормални вредности) ти сеуште си тазе од трансферот, почекај месец два да се смират хормоните. Јас еднаш испитував така хормони после пункција ми рекоа дека не е фактичката состојба. Ова на своја рака го испитуваше или ти кажа доктор ?