А за да наплаќаат преглед слабо се принципиелни, секој преглед 500 ден, пап 1200 бидејки во мојот град се чекало месец за резултат, УЖАС , а за рецепт принципи почитуваат , јас се решив да го променам матичниот доста беше !!! Фала на информациите .
Добро утро Почнав од вчера со фостимон да се боцкам, 3 х 0.75мл. мускулно. Немав никаква реакција, супрефактов ми е понезгоден, но не е страшно, се навикнав Петок сум на контрола па ќе видиме шо како.. Од симптоми освен нервоза стотка, немам др. ќе помине. Да одам да докупам игли, нека има Со лесно и со успех и кај мене и кај вас
Девојки еве сум и јас ми дојде, од утре почнувам па со господ напред да не е како минатиот месец да ми тргне со лесно
@Luni и @Nora.A со лесно девојки,многу пораснати и оплодени фоликулчиња и со висока бета да се фалите наскоро
Девојки ајде дајте ми совет.Денес бев кај Трајковски и ми предложи собирање на јајце клетки на спонтан неколку месеци па после оплодување и трансфер а Ивановски пак исто ако се појави еден фоликул пункција и трансфер уште истиот циклус.Не знам што да правам дај помогнете ми да се одлучам
Ми рекоа со долг протокол ќе бидам овој пат, јајниците ми се променети, и јас се зачудив. Смирени со, по 7 антрални фоликули на 9 ти ден од циклус. Елова ќесички 2 х 2 секој ден, 3 месеци така.кариотип и торч-уредни ми се,без проблем. Да прашам во јуни имаме право за 2 ваучер, од кога тоа значи да поднесам документи, во јуни ли? Долг протокол беше 1 месец таблети, па боцкање,така? Јас оти со краток бев минатиот пат.
И јас бев со долг протокол без таблети, директно почнав со супрефакт, па фостимон и прегнил на крај. Со среќа да заврши со успех.
За спонтаниот што испита?Бидејки и јас имав исто тој период ми беше ифв а инаку бев со долг протокол ,почнуваш со контрацепција 21 ден
Немав спонтан, биохемиска бременост имав после првото инвитро. Кариотип и торч испитав, но во рдд испаднаа