Кога ти закажаа преглед?Јас само на 12 ти ден проверив Бета ми рекоа нема потреба пак да проверувам и ми закажаа преглед за во понеделник.
Кои испитувања да ги направам со 2 спонтани сум?Прва бременост природно останав и имав китеража,а сега втората бременост со ифв и повторно спонтан само сега без киретажа.
жално ова што ти се случило прво нешто што ми паѓа на памет: - кариотип, на гинекологија или педијатрија (и сопругот исто), со упат од матичен гинеколог, а за сопругот од општ...прашај може и за тебе ќе може од општ -на трансфузиологија, со упат од матичен гинеколог или општ...со назнака за женски стерилитет - на имунологија, со упат од матичен гинеколог...со назнака за женски стерилитет. се надевам помогнав нешто а после трансфер т.е. утвредна бременост што терапија примаше?, во која недела е спонтаниот?
Да утврдена е бременоста ама многу мал беше плодот и во 8ма недела ми беше спонатниот а инаку терапија имав утрогестан вагинално 1*1,аспирин 100 1×1,декортин 5мг 2×1/2,прегназон 1×1,пролутекс 1×1,фраксипарин 1×1
Денес (по 4 дена стимулација со по 3 фостимона, 8 ден од мензис) мерев естрадиол и ми е само 164, и др. ми вика слабо реагирам на стимулацијата па ми зголеми на 4 фостимона.. Како треба да се зголемува естрадиолов?! И колку треба да е пред пункција?
Ќе се зголеми, не се секирај, рано е, штом ти ја зголемил терапијата, за брзо ќе скокне, опушти се само. Зависи колку фоликули има? Ти кажа ли докторот?
мој совет, испитај генетски/имунолошки,...погоре што ти пишав, ако немаш испитано,... кој доктор те води, што те посоветува?
Е2 обично оди по 200 за еден фоликул . Ама рано ти е тебе ,имаш уште мин 3 дена да примаш стимулации. Ќе порасне
Со долг.. Супрефакт 0.5 од 21 ден, на 8 добив циклус намалив на 0. 3 и од понеделникот до денес имам примено 4 фостимони (3 во 1) Оф.. Ако е 200 за еден, што значи моево мерење денеска? Инаку и циклусов ми е долг, обично добивам на 31 ден
Ima tema ispituvanja po spontani abortusi da ne se stvara stres I na drugite sto se sega bremeni a ja citaat ovaa tema bi ti preporacala tamu da procitas sto se se ispituva
200 вредност треба за еден ,ама на крај од стимулациите Опушти се , има време Ако ти е за утеха мене после осум дена стимулации ми беше околу 170 , па ми продолжија уште 2 дена мислам и на крај имав над 700 естрадиол . Извадивме три јк тогаш . Од утре веќе ќе почне "побрзо и повеќе " да расте