Jas pravev vo plodnost cenata zavisi od terapijata Punkcija +transfer ili invitro ti si biras od kolku sakas imas od 1500€ do 2100€ zavisno koja metoda ke ja odberes, a koj se tie inekcii od 1200do 1400?Pred Punkcija Edna nedela primav gonal i suprefax posle transfer 3nedeli prolutex crinon cikloproginova.Sega sum 9nedeli primam samo aspirin i pregnazon(terapijata zavisi i kakov portokol si i mnogu drugi pricini)
Мила со лесно до крајот,брзо да ти помине времето ,само радости да ти носи Темава се загрева,таман ќе се собереме и одеднаш ќе распукаме со позитивни тестови, чувствувам дека пролет е време за многу мешиња Мила со лесно да ти мине целата постапка,те чекаме со позитивни вести,дали има уште некоја феминка да се јави?
Пролетва и тоа како треба да има мешиња на темава, да добиеме Божји благослов и да ни се исполнат срцата со радост.
Епа 2100 евра колку е во денари ? 130.000 од прилика , така ? Плус и уште дна фрагментација ако немаш ќе треба да се направи и ќе се дојде до 140.000 ден одприлика . И јас сум правела таму , не зборам напамет А во врска со инекциите .Зборев за стимулациите ( мерионали,гонал ,фостомон , пурегони ) Тие се движат од 1200 до 1400
Sakav da kazam deka ne e fiksno 140000 mozes da biras od kolku sakas da bide invitroto i terapijata e vo zavianost od portokol kaj sekoj e razlicno(a za gonal ne se sekavam tocno kolku bea gi primav samo edna nedela)
Ништо поразлично не кажав ни јас во врска со терапијата . Пишав и јас дека тоа доктор одлучува со каков протокол ќе се оди и колку инекции ќе се примаат . Инаку од моето скромно познавање , јас досега не сум слушнала некој во Плодност на приватно да "одбере " класичен метод на ивф . Не велам дека не постои ,но еве јас не сум сретнала. Мене зборот ми беше дека во Плодност е најскапо . Колку за пример. Во Плодност пункција без анестезија е 600 евра , а во Ремедика ,Систина и Органџиски е 10.600 ден. Во Њу Борн не знам точна цена ,ама не е повеќе од 12.000
Punkcija so anestezija ja plativ 600€ no parite ne se vazni, vazno e da se ostvarime kako majki i da si go ispolnime sonot da guskame bebinja so lesno
Нека ти е со лесно со стимуалции и за брзо да се израдувате Јас завршив со циклопрогинова пред 3 дена чекам циклус за да почнам со стимулации, паралелно се боцкам со сурпафакт. Сега како за беља па не добивам Девојки после цикло за колку дена добивте циклус? Како да ми касни..
Zdravo zenski. Ke ve molam iskustva so transfer. Odam na priroden ciklus. Od denes profesort telefonski mi kaza 2×1 dobroston i folna. Petokot koga bev na pregled ne mi bese prst folikulot. Denes bev kaj maticnata da ne odam do Skopje folikulot e prsnat i profesorot mi kaza telefonski kako sto napisav pogore sto da pijam, cetvrtok ke vide transfer. Nekako mi e cudno zosto ovaa terapija ili jas taka si mislam bidejki mi e prv transfer. Blagodaram odnapred
Девојки имам едно прашање. За вештачко оплодување ама со донирана сперма се работи за државјанин на Р.Македонија но без здравствено осигурување која цена е ?
Колку што разбрав, на природен циклус ќе прави трансфер. Затоа го чекале да прсне фоликулот за да и' закажат трансфер.
Супер тогаш, земај си ја препорачаната терапија, тоа ти е подготовка на ендометриумот за трансфер, со лесно и висока бета! Само лабаво и позитивно!
Еве и јас да се пријавам , конечно добив па да си закажам утре преглед , овој пат трансфер со ескимчиња , прв пат со замрзнати а трета среќа па да видиме шо ке биде