Najdobro e da go napravis sabota na 12den tolku vreme si cekala pocekaj uste malce ama ti znaes najdobro
Девојки повторно јас Пред некој ден напишав дека Др после две неуспешни иуи ми напиша извештај и ми предложи да поднесам документи за ифв и секако и тоа што тој го напиша да го ставам во документите... Бев кај матичниот гинеколог и тој кажа дека обично бараат 4иуи но исто ми кажа и дека бидејќи имам извештај од специјалист за ифв дека големи биле шансите да го земат во обзир тоа и да го одобрат. И на крај решивме ке собереме документи па ако одобрат супер ќе бидр а ако ни бараат уште две потоа ке ги направиме. Во секој случај ништо не губеме освен месец-два што ке собираме документи. За некој ден ке почнам со документи но сакав некоја која е веке поминала низ ова да ми каже дали има плус уште нешто што е добро поради сигурност да си испитам а не е наведено во документацијата. Сакам се што треба да си испитам барем малку по раат ке бидам Се извинувам за времето кое ви го одземав и за долгиот пост Фала ви многу
Јас чекав до 12 ден. Точно го направив на 12 како ми кажаа исто и мене ми беше страв. Се стрпив и вредеше што чекав.. со среќа
Не немам број Се мислам да одам овде кај нас во фонд да прашам (бидејќи не сум од Скопје од друг град сум) Ти имаш ли број од Скопје директно таму да се јавам
Мила зависи што проблем имате и што ти напишал докторот во извештајот,можеш секако да направиш испитувања на имунологија и трансфузиологија за генетски мутации и тромбофилија,упат ќе си земеш од општ матичен.Со среќа и побрзо до позитивен тест!!!
Проблем имав пред една година на ХСГ (септум),но направивме хистероскопија тоа се реши.. А друго немаме никаков проблем.Др се чуди зошто не настанува бременост ниту на природно ни со стимулации,нити со иуи (две неуспешни) Фала ти
И со 2 иуи фондот одобрува ваучер, штом имате мислење од специјалист. Јас така имам добиено ваучер во ноември.
Јас имам направено 4 неуспешни инсеминации,мислам дека ако ти се проодни каналите и ако немате тежок машки фактор дека ќе ти бараат уште 2 инсеминации.Кај мене се сомневам на послаб квалитет на ј.к и послаба сперма.Прашај си во Фондот ,јави се во Скопје најубаво бидејќи тука ги одобруваат,секое добро и со среќа,па да ни се пофалиш
Возбудата како иде тестот се зголемува но релакс ќе помине уште некој ден па направи ајде дајбоже да си ги видиш 2те цртки
Девојки, сакав да ве прашам дали додека сте на терапија/стимулации ве болеле јајниците (осеќам и како топлина) и дали сте имале исцедок. Јас денеска премногу ги чувствувам јајнициве и искрено се исплашив Ајде само за убаво да е
И јас ги чувствувам јајниците и имам исцеди и се јавив кај сестрата кажа дека така требало да биде по толку терапии и јајниците реагираат,а и сведокот сигурно е од вагиналните барем мене така ми кажаа
Нормално е. Се случува, а се јавува и како боцкање во јајниците, тоа значи дека добро делува терапијата.
Мој совет испитај си димери мутации и тромбофилија... зш јас после неуспешното кога отидов на имунологија баш докторката вели мн подобро да се испита пред отколку после мн неуспешни и потошено време и пари а тие резултати се исти значи генетски имаш или не некој проблем..кај мене имаше имплантација но не се разби ембриончето и откако испитав димерите се воспостави дека се виаоки иако примав факсипарини... за следното трансфузиолпгот предлага клексани уште пред трансфер а генетските ги чекам тие 3 недели уште не се готови така да тоа можеш да си провериш со упати од матичен гинеколог и за било што пиши ми во порака... пс. Можеш и кариотип за тебе и сопругот да направите