@Dance27 Овие се броевите што стојат на страницата на ФЗО: - Д-р Билјана Питропова Шушлевска 02 3289-011 - Д-р Силвана Андов 02 3289-010 - Д-р Весна Дамеска 02 3289-011 - Д-р Љубомир Ѓеоргиевски 02 3289-010 Овие се од комисијата што одлучува за ваучерите. Јас двапати сум комуницирала со д-р Љубомир, многу е љубезен, јави се на неговиов број. Не мораш име и презиме да кажуваш, само објасни го твојот случај и кажи што имаш испитувано и дека имаш мислење од доктор. Ако ти каже дека нема шанси без 4 иуи, ќе ги собираш документите, а една по друга ќе направиш иуи. Јави се директно, нема потреба да одиш во фзо во твојот град, поедноставно е на телефон.
Другарка успеа кај Трајковски на тој начин после 4 неуспешни ин витра во друга клиника...Ембриони замрзнуваа не јајце клетки.. @Dance27 А докторот не ти кажа да испиташ мутации и д димери?!Мене ми кажа да испитам и тоа за да го тргнеме како можна пречка...
@KonstantinaM Не не ми кажа за такво нешто. Но кога ке почнам со испитувањата за ваучер ке побарам и тие да ми се испитат. За сето тоа се зема упат од матичен гинеколог ?
Мила дали другарка ти собирала ембриони на природен циклус или со стимулации? Јас мојот упат го зедов од општ матичен лекар,мојот гинеколог ми рече дека не издава упати за тие институции,но ти можеш да си прашаш и кај твојот матичен гинеколог
@Sienna_MK Со стимулации,веќе во вториот циклус и направија трансфер и ете успешен Да да кај матичниот земаш упат за на Трансфузиологија и за 2 недели резултати
Ne se dotolku tocni oti ako e betahcg pod 25 ne ja detektiraat a se sto e nad pet znaci oti ima bremenost dodusa na mene I betahcg mi ja zgresija ama toa se slucuva od 1000 na edna zena
Бхцг е позитивна ако е над 10, плус зависи од референтните вредности на самата лабораторија, кај некои може да е и над 5, ама претежно над 10. За домашен тест зависи кога се прави и на кој ден бил ет, на пример, ако се направи на 11-12 ден, нема теорија да не покаже.
Пишува и на некои сајтови дека на 12 ден може да се направи, а кај некои клиники пак, праксата е на 16-17 ден. Лично мислам дека 12 ден е ок да се направи.
Јас на 7 ден правев и покажа, ама не е секогаш исто. Некогаш на 9 ден ми покажува, некогаш подоцна. Зависи како се имплантирал. Најсигурно на 12 ден. Ако немаш трпение направи си, ама резултатот земи го со резерва, па ке си се теститаш секој ден. Јас не можев да чекам и почнував рано со тестови. Ако не покаже мораш да мислиш дека е рано и да не се стресуваш.