Ako moze da mi kazete za kariotip za zena mi koj dava upat i za mene koj dava upat, i kako treba da bide pisen upatot i do koja institucija, da ne zgresi doktorot nesto, da mu prenesam tocno kako treba da napise
Za zena ti dava ginekolog za tebe dava opstiot lekar so preporaka od ginekologot za gak treba da se upatite
Znaci sekoj doktor kazuva na 12den od et prvo doma da napravis 3testa posle odis vo klinika pravis beta
Na site isto im kazuvaat site doktori kaj pravese ti invitro sto ne ti kazale? (posle invitro doktorot ti kazuva na 12den napravi 3testa posle dojdi da napravime beta)
Не им кажуваат на сите исто, различна пракса имаат докториве. Првпат читам некој да рече докторот рекол три домашни теста, па бета. Ме зачуди.
Баш ме интересира кој е тој доктор кој ти рекол вакво нешто? Прв пат читам дека треба прво тест дома па после бета. Мене дури ми викале право бета, тест дома да не правам да не покаже лажно негативен па да си направам стресови.
Е ако де. Како што ти рекле, така Можеби во Плодност таква е праксата. Не мора да значи дека секаде и сите доктори така препорачуваат.
Posle 12den od et ne moze da pokaze lazno negativen procitaj ke vidis na poveketo doktori im e prakasa prvo doma test pa beta, toj doktor e dr. Tase od Plodnost i ne sum edinstvena
Со сите доктори имаш искуство? Мене на пример Лазаревски ми рече на 16ти ден, исклучиво преку крв. Дури и за инсеминациите препораката беше само преку крв.
Ne rekov deka so site doktori imam iskustvo na poveketo doktori im e praksa mene mi pokaza testot na 12den pozitiven i visoka beta ako den pred testot prokrvare
За кариотип јас земав и за мене и за сопругот од општиот матичен доктор. Упатот гласи Гак - кариотип, 700 денари е за еден, и резултатите се чекаат од две недели до месец дена
Значи, мир девојчиња! Може да се прави домашен, личен избор e, претежно се препорачува преку крв на 14-ти ден за најсигурно, а не дека не може и не смее да се направи и домашен порано. Знаеме добро дека многу членки правеле домашен уште на 7-ми ден, па им се појавиле две цртки, но не е исклучена можноста да станува збор за подоцна имплантација, па да не покаже, а уствари да е позитивна бетата. Зависи на кој ден бил ет, каков ембрион е вратен, посебноста на организмот итн. Кој има желба, слободно може да си направи, со тоа што треба да го земе резултатот со извесна доза на резерва и да си го повторува, за да се немали/избегне стресот. Олабавете се и да ни се множат позитивни резултати!
Може да се направи, секоја клиника има различна пракса, ама ете, Плодност препорачувале домашен и нема ништо негативно у тоа. Во другите претежно препорачуваат преку крв после две недели од ет, а негде сретнав и 12-ти ден. Па и на 12-ти ќе покаже, не е рано тоа. Како и да е, дај Боже да има позитивни тестови кај сите нас!