Jas prvoto vo plodnost vtoroto vo sistina tretoto vo new born klinik kaj Dr trajkovski inace jas lani nadenesen den imav punkcija a sega imam uste malku 4 mesecna kerkicka Ose I na mene istoto mi go imaat kazano Na mene na 13 den bese betahcg 104 a na 10 den kolku ke e bila 30 I domasnite testovi sigurno bi bile negativni
е како негативни би биле, контрадикторна си сама на себе. погоре пишуваш дека над 25 ќе покаже, а сега пак дека би бил негативен. да пишуваме од искуство а не од претпоставки.
Исто и јас бев во Плодност и мене и сестрата и ембриологот истото ми го кажаа на 12 ден тест дома на 14 бета. Сестрата рече нема да е многу црвена ама ќе биде бледа ако е позитивен. За бетата рече и да е позитивен и да е нњгативен обавезно се проверува. Само мене ми рекоа 2 теста од различна фирма не 3.
Изгледа само во плодност им е таква праксата. Трансфери имам правено во Систина ,Њу Борн и Органџиски . Никој ми нема кажано да правам домашни тестови
Немам лично искуство, но на моја блиска во плодност исто и рекоа прво домашен тест да си направи а на 14 или 15 ден од трансфер да провери преку крв без разлика на резултатот од домашниот тест.
Женски, дали некоја правела хистероскопија и скречинг во ремедика да ми каже шо цена е? И дали се чека после два циклуси или може уште наредниот да пробаме трансфер?
Јас правев пред година ипол 18000 беше, сега цените се покачени. А трансферот со замрзнати беше месец дена после хистероскопијата
Здраво девојки, дали имате информација дека при поднесување на документи во ФЗО двата спермограми треба да бидат од државна институција или може да се поднесе еден направен во приватна институција?
После неуспешно инвитро веднаш следниот месец ли имавте пореметени циклуси или не? Редовна менструација имав досега на 28-30дена која трае максимум 3 дена. Декември беше инвитрото, јануари, февруари и март добив како и секогаш нормално. Денес на 15 ти ден од циклус повторно добив, исто со болка како и нормално и истото крварење како и секогаш. Матичниот гинеколог имала гужва и не ме виде, ќе ја сменам под хитно, за да испитам хормони. Некоја со вакви пореметувања во циклус имала искуство?
Јас. Од крајност во крајност ми идеше, особено по 3тото инф. Најрано на 20ти ден ми дојде, најкасно на 46ти, а пред како швајцарски на 28ми ми идеше. Па и имав чудни циклуси, кој оскуден, кој обилен, кој 2дена траеше, кој 10.. Правев хормони, еха, кс, брисеви џабе се беше ОК, па заклучија дека е од стимулациите. Пред последново инф ми идеше од 32-35ти ден, сега по пораѓај пак на 28ми иде..