На гинекологија во Скопје на трет кат има одел асистирана репродукција или така нешто и беше името.Тамо се прави спермограм .
Колкави ти беа димерите? Мој совет е да си направите на Хистологија на Клиника,таму правеле најубави спермограми,ние бевме петокот и чекаме резултати,плус си се консултираш и со доктор таму.
Сега дознав од другарка дека им се покачени цените дупло, трансфер 550 еур не 200, пункциите покачени за 300 еур а за втората пункција и 100 еур замрзнување.
Јас се јавив во Њу Борн во понеделник да прашам за цени за ин-витро на природен циклус и цените се следни: пункција 24 600, оплодување 18 400 ден , трансфер 12 300 ден, мерење на естрадиол и ЛХ по 850 ден и плус ехо 1500 ден, овиe најверојатно по 3 мерења, за замрзнување не прашав. Можеби за следни пункции следува попуст
800i nesto pa nekni povtorno pak mi gi ispitaa 900i nesto... a vo podgotovki za transfer sum Замрзнување на ембриони 18000 за 3месеци ако сакаш цела година плус 6000 и за секоја наредна година по 6000денари
Мене ми се 1708,ужас ужас. Нз дали да инсистирам да се боцкам со клексани пред да забременам,шо најверојатно од нив и не можам и уште би форсирала да е по природен пат. Димерите ми се високи ради шо сум хомозигот а и од преголем стрес шо го имав константно минативе неколку години.
Мислам дека најдобро е да се боцкаш бидејки од нив не настанува развој мене ембриончето ми се имплантираше а нне се развиваше иако се боцкав со факсипарини но пред ифв никогаш не ги ни испитав после тоа првпат испитав што докторпт рече може и од факсипаринот да се намалени но недоволно еве сега растат повторно а чекам резултати да видиме хомо ли хетеро сум... но најверојатно уште пред трансфер ќе треба да се боцкам така ми рече со тоа што прво да ги види и тие резултати
Јас не можам ни до имплантација да стигнам,другите резултати се ви е во ред,имате некоја друга дијагноза?
Освен олиго...за сопругот немавме но еве излезе димериве сега ќе чекаме генските мутации и да си ги земам ескимчињата имаме замрзнато ембриончиња ☺
Девојки дали некоја од терапијата после трансфер качила килажа? Јас не дека не јадам јадам и тоа салам ама многу се поправив за 4 недели 4 кг. Неделно по 1 кг. Стомакот ми е како во 3м и почнаа алиштата да не ме собират
Девојќи боледување од матичен гинеколог дали следи од после пункција? И што стои на самиот документ, дали е наврдена причината тс дека е поради инвитро? Описот ме интересира На работа не ме знаат па да знам дали ќе може да се прочита од боледувањето. Ви благодарам..