2 х 2 пиеш, така? Мене толку ми рекоа, а пишува 2 кесички вкупно дневно да се пијат. Препрашав, докторот ми рече 2 пати по 2 кесички. И така ги пијам. Исто и мене 3 месеци ми рекоа, за второто инвитро припрема
Dali nekoja na proroden ciklus za ivf piela klomifen prasuvam.za koleska ne i rastele folikulite i primala.samo nekoi si 3 4 inekcii mo brojkata na folikulite bila ista pa i dale klomifen po.dve na den....i objasnete mi i mene i jas se spremam za ivf na priroden ciklus kakva e procedurata da napomenam problem.kaj nas e so eden jajnik i bez kanali
јас имам правено на природен со кломофен извадивме 4 ј.к... само ќе те предупредам дека тие се пијат само 5 дена, чисто да ти напоменам зошто мене не ми кажаа да ги прекинам по 5 ден и ендометриумот ми се истенчи ама баш мн и докторот се чудеше зошто иде надоле, а не нагоре...среќа јас си прашав и така откривме, па ми одложија тогаш трансфер ради ваква грешка...со лесно и до успех
Јас Кломифен пиев од 2ри до 7ми ден од циклус по 2 на ден,добивав по многу фоликули а ендометриумот не ми се тенчеше воопшто,секој организам различно.
Плус во Њу борн го наплаќаат секое ехо 1500 ден кога си за следење пред ивф на приватно а не даваат ни извештај, ни слики од ехото додека во систина, ремедика не ги наплаќаат. И на преглед ако отидеш во систина, ремедика а докторот не напише извештај, на пултот гледаат дека нема извештај и ништо не наплаќаат. Инекциите исто во Њу борн им се поскапи и од систина аптеката.
Од 2-7 ден пиење тоа се исто само 5 дена, и мене во ред ми беше до тој ден, мене после тој ден почна да ми се тенчи зошто мн повеќе дена го пиев ради тоа што го заборавија да ми го прекинат... инаку да нема збор дека секој организам си е различен може неа ке и речат" 20 дена "да пие, но ова е моето искуство .
Јас пиев кломифен од 5 до 9 ден од менструација,во самото пакување има 10 таблетки и се пијат по 2 на ден,ги пиев за инсеминација и секогаш имав водечки фоликул,а за ендометриумот го тенчи,тоа и на мене ми се случи па морав да пијам и естрофем.
И лендацинот и дијазепам ампулите ги наплаќаат одделно и тоа по 3 пати поскапо од аптека . Никаде на друго место не се плаќаат овие нешта
Голема грешка направиле,фактички пиеш едно пакетче и готово,ама не се секирај наредниот циклус ќе си завршите работа.
@Dance27 да си ги направиш сите трансфузиолошки,имунолошки испитувања и кариотип и то најбрзо,се чека за резултати по месец и пол,кај нас то испадна проблемот,јас сум хомозигот на mthfr со д димери 1708 и нормално на толку голема коагулација не би ни настанала имплантација,мислев аглутинацијата е проблемот ама еве на спермограмот од Хистологија се покажа дека се мали аглутинирани групи и не се голем проблем.
Ааааа јас ги измешав брзините,изгледа друга членка имаше пишано погоре дека и одложиле трансфер заради предолго пиење кломифен и мн тенок ендометриум ... ти со лесно да си ја износиш бременоста
Јас денес бев правев микробиолошки брисеви и ПАП.За една недела ке ми стигна резултат од ПАП па кога ке одам да го земам ке и спомнам на матичната за тие испитувања . Денес разговаравме ниту она спомна за такви испитувања а и јас заборавив да прашам кога сум дома имам сто прашања што ми се вртаат во ум и што сакам да прашам а кога ќе одам таму се губам се заборавам А тие испитувања кај се прават во Скопје на клиника или може во било која болница мислам во градот од кај што сме