Паметно што си се јавила. Сепак тие најдобра и најточна информација можат да дадат. Ајде не мисли на парите, што е тука е веќе. Важно напред да се гледа
Мојот матичен имат ехо од п.н.е. хахахах,ниту еднаш не сум била на преглед кај него,сестрата е топ,сега ко ги барав упатите за испитувањата им ојдов со лист испринтан,како да гласит упатот и за каде,кажав дека ме советувале пријателки и без проблем ми дадоа,дури си испринтаа уште едно ливче за да ги препорачувале испитувањава на некој други шо ќе дојдат хахахаха
Благодарни ќе ти бидат другите пациентки за листот Нека не знаат што треба, барем да не прават проблеми да дадат упат. Кај човек трча по доктори, уште тие да се занесуваат фали.
Јас на времето идев кај еден гинеколог млад.Тоа беше 2013 година и ќе прочитав на фемина што испитуваат и ќе му отидев ќе му речам од систина вака и вака ми кажаа и тој ми даваше упати.Бев приморана да лажам зашто единствено нешто кое они го даваат е брисеви и хормонален статус по потреба и ако тоа е ок онда нема потреба од друго.Алоо во кој век живееме,па тоа е рутински преглед и би требало сите да го прават на 6 месеци. Кога ќе отидете на трансфузиологија и имунологија тамо 99% се пензионери кои редовно се праќани од лекари на испитувања,а млади жени во репродуктивни години со тешкотии за зачнување ги нема ,заштоо? Затоа што гинеколозите појма немаат и се им е тешко . И бегајте од такви гинеколози зашто после кога ќе забремените таквите нема да знаат ни бременост да ви водат ( ко што е случај со мојава ) па се треба пак да и барам да ми провери или да идам во систина и ремедика зашто не ми е мирна душата знам испуштила нешто.
Zdravo zenski. Eve me i mene so embrionce vo stomak. Denes mi bese transferot. Daj boze sega da bide se kako sto treba
Браво мила,бидна и твојот трансфер,сега уживај си во најубвиот период кој следи, те чекаме со висока бета
Имав повеќе од 3 и пред и по ифв но не доплатив а тие 220 за инфузијата по пункција мислам не ни видов за што пишуваше на сметката искрено но најверојатно за тоа
Здраво девојки.Одобрен ми е ваучер ај со лесно нека е.Може некој да ми каже за колку време пристига по пошта.
Здраво на сите,денес после 2 месеци од мисед абортус бевме кај др таше,терапија исто елова 2×2 на ден,меновитал 2×1за да се опуштам!а за сопругот мотил 2×1,биоастин,2×1,и алфалорб 1ако тоцно разбрав!3 месеци оваа терапија па ивф!
Ne grizi se za delot so anestezija.Toa e najlesniot del od celata prikazna.Nisto nema da pocustvuvas,samo ke SI pospies malku.Opusti se I ne misli na toa
Јас зборам за ивф на природен циклус без стимулација. На ден на закажана пункција во Њу борн, седнав на ехо да видат да не пукнале фоликулите , два беа. Не беа пукнати и ме симнаа доле за пункција. После видов дека во сметките дури и тоа ехо го наплатиле 1500. Да знаев ќе им кажев доле ќе ме видите, зошто ова не го наплаќаат во Систина и Ремедика. Сега и за стимулирано ивф кажуваат дека плус од цената се ехата.
Јас ги пијам 2×2 веќе скоро 2 месеци поради инсулинот бидејќи во април ќе правам инвитро на природен циклус