Ajde so sreka ❤ Devojki zdravo. Denes mi e 4 ti den od transfer. Osekam mala bolka vo stomakot i koga se obrisav pri mokrenje imav sluz so epten malku duri ako ne poglednev dobro sveza krv ama epten malce duri i neprimetlivo. Sto bi znacelo toa?
Мила колку што знам од читање тука, најверојатно е од кринон ако користиш,или можеби матката се шири па пукаат капилари и доаѓа до крварење,најверојатно е имплантациско крварење.Не се секирај,мислам дека не е ништо,а ако не си мирна јави се утре кај си правела ин-витро и прашај си,мислам дека нема место за грижи,радувај се и со лесно до тестот
Ti blagodaram mila no mene ne mi dadoa krinone gel. Pijam samo dobraston i folna toa e se. Pa ajde ke vidime malce se isplasiv ne poradi krvta, poradi bolkata sto ja osekam.
Не е страшно ништо. Пробај да бидеш посмирена, да не се паничиш и да исконтактираш утре со сестра/доктор, каде си го правела ивф-то. Можеби ќе ти дадат дополнување од прогестеронска терапија со инекции или вагиналети. Прашај си за секој случај дали да се дополни терапијата, спомни им за ова обавезно.
Девојки јас го прашав доктпрпт дали да направам испитувања на имунологија и трансфузиологија но ми рече сме имале сега поголем проблем и на тоа да сме се сконцентрирале.Е сега средувајќи ги документите најдов од имунологија за АНА ми пишува лесно позитивно.Резултатот е од пред 9 год.
Само ова испитување го имаш направено, АНА? За што е ова испитување? Јас имам испитано АФА и други на трансфузиологија. Ова не знам за што е. Да не е за антитела?
За антинуклеарни антитела е. @Лаура82 нз не сум прочитала каков проблем имате,ама мој совет да си инсистираш за трансфузиолошки и имунолошки испитувања.
Имам многу низок амх..ај те молам напиши што точно да испитам ..што да пишува на упатот? Да за антитела така прочитав
Обавезно да си направиш комплет испитувања на Трансфузиологија и Имунологија, штом има таков показател. Ако се покаже дека имаш некое антитело. за следно ивф, можеби ќе ти вклучат интралипидни инфузии, консултирај се со докторот.
Прво сите испитувања после инвитро,да не се трошат џабе ваучери,на пример со проблем ко мојов џабе ќе беше инвитро. Сите доктори имаат различна пракса и пристап,ама ти биди упорна и провери се.
АНА=антинуклеарни антитела,...да, тоа се, така како што имаш напишано. провери во резултатите дали после тоа имаш испитувано нешто, бидејќи АНА се расчленуваат т е.испитуваат дополнително исто така на имунологија (не се поврзани со трансфузиолошки испитувања, туку со автоимуни заболувања)
А што да кажам на матичен само да му кажам упат за имунологија и трансфузиологија или треба да наведам што точно треба да испитам...уште утре ќе извадам упат
Ќе ти даде матичниот упат за Амбуланта за Имунологија и после на Институтот за Имунологија ќе го најдеш Петличковски и он ќе ти напише што да испиташ,а за упат за Трансфузиологија јас зедов упат за кај Елена Петковиќ,но за 23 април,нема секогаш термини...на упат да пишува шифра N97 шифра за стерилитет.
За на трансфузиологија не морало кај доктор да бараш термин,чисто упат за лабараторија земи си па после ако недај Боже имаш проблем и потреба ќе бараш доктор.
Devojki do 20ti piev primult nor... i sega cekam da dobijam za da proveram hormoni pa da se spremam za transfer da si gi zemam eskimcinjata... no uste nisto osven sto sum napnata i reagiram so "placenje" denovive ko da me faka depresija strav namesto da se raduvam sto sum poblisku do celta... Za kolku vreme treba da dobijam posle apcinjava veke 5den kako zavrsiv so niv?
Во просек за 5-7 дена. Уживај си, ќе си добиеш, најди начин да се опуштиш, ако треба закажи една релакс масажа.