Ќе добиеш, без гајле. Некои добиваат по 2-3 дена, а некои до 7. Знам дека сакаш што побрзо да си ги земеш ескимчињата, но не се стресирај без потреба, ќе добиеш. Прави прошетки, убаво вели @Queen8 некоја масажа, филмчиња или серии, читај книга, кафе со пријателки. Не за друго, за опуштање, за да се намали напнатоста. Најмногу стравот те прави напната, затоа гледај да се занимаваш со нешто за да си го одвлечеш вниманието. Ајде, ќе биде добро, само полека.
Zdravo imam dve prasanja tie sto koristite Dhea od kade ja nabavuvate i tie sto ste pravele imonoloski ispituvanja ako moze da mi objasnite na kratko kade se naoga ambulantata za imunulogija?
Devojki bev na konsulatcii kaj petanovski i mi rece da napravam ispituvanja za OGTT so inauliinemija, AM i GF1, i vitamin D e sega mi pisa konsulatcija so imunolog,kade se pravat oviw ispituvanja toj mi kaza vo hemolab, mi dade impryl a jas veke pijam neofolik i b12 mwtiliran
Здраво мила,јас користам дхеа капсули од 25 мг и ги набавив тука од форумките,инаку ти можеш да ги набавиш преку сајт и да чекаш да ти стигнат за едно 2 недели,јас баш сега порачував метилирана фолна и чекам да ми стигне.За амбуланта ,од кај Фармацевтски Факултетет ќе скршнеш лево и ќе видиш розеникава барака,ама прашај си кога ќе си таму нема да промашиш.Секое добро!!! Сајтот за набавка: https://www.iherb.com/pr/Life-Extension-DHEA-25-mg-100-Capsules/4056
Мила можеш да ги направиш на клиничка биохемија за да не даваш грдни пари,а за таму ќе ти треба упат од матичен гинеколог,зошто ти рекол баш овие испитувања да ги направиш?
zdravo koja e razlikata megu ivf i icsi?i kolku pari e ednata postapka znaci samo postapka bez punkcija samo oploduvanjeto <3
Има класична метода на оплодување и икси(со инјектирање на сперматозоид во ј.к.), ова кога има и машки фактор, цената треба да е иста, зависи во која клиника. Сите клиники имаат различна политика на работење.
Вит. Д и јас испитував во Хемолаб, не ме упати никој таму, ми беше поедноставно. Платив околу 1100-1200 ден., така нешто, не сум сигурна точно.
во систина, на природен циклус е 37.500, а во класичен циклус со хормонска терапија е 89.000. и цената е иста, без разлика која метода се применува. icsi е директно вбризгување на сперматозоидот во јк, а класично оплодување при ивф е кога се оставаат сперматозоидите и јк во ист медиум и се оставаат природно да се оплодат.
Зависи во која клиника ќе правиш ивф, таму треба да прашаш, зашто цените не се исти. А, не би требало да има разлика во цена за класична и икси метода. Со која метода ќе се оди, зависи од оценка на докторот, според историјата на случајот.
Без разлика што не сте со машки фактор, докторот ќе оцени со која метода ќе се врши оплодувањето, земајќи ги предвид сите параметри, ама со икси се оплодува обавезно кога има присуство и на машки фактор.
Се друго освен АМХ можиш да си направиш на државно,не се залетувај во Хемолаб,за се шо ти рекол Петаноски,побарај си упат од матичен гинеколог и на Клинички оди си,разликата во цена е огромна.
И предходно има пишувано дека овој Петановски праќа само во таа лабароаторија да се прават испитувања. Сигурно се врзани и има некој процент инаку нема логика зошто да те праќа и да напоменува каде да правиш испитувања. Се можеш на државно оди кај матичната и нека ти закаже термини за еден месец максимум се ќе си испиташ. Па дури и амх наслушнав дека можело на државно ама до сега никоја не потврди дали правела. Амх најевтино беше во една лабараторија не се сеќавам која околку 4300, и тука има различни цени на пример јас си го платив 6500кај Органџиски Затоа распрашуваајте се