blagodammila sega pak so maticniot trba da se raspravam, ednas mu pobsrav upat za klinicka biohemija, pa me prakase na specijalist toj nemozel da dade upat, ama ke insistiram ako ne pak i specijalist neka mi dade da ne davam za dzabe pari. Site dr ispituvanja gi imam 3 neuspesniinvitra iMTFR Heterozigot Fala mnogu @Stressed Out ke gledam da zavrsam rabota na klinika. Balagodaram @ocicka2014 ke se rasprasam.
Можат да издадат упат,не дозволувај да те вратат,кажи дека на познаничка и дал матичниот гинеколог,не излегувај од таму дури не ти дадат!
За некои упати стварно треба матичен гинеколог или општ да ти закаже кај специјалист, ама ова само ако нема термини бидејќи за некои работи не смеат да издаваат со приоритет. Конкретно за хормони за мене никогаш нема термини и ме праќаат на специјалист интернист на кој што му ги отвара како слободни некои или ако нема може да издаде со приоритет. Кога кажав на интернистот за што сум и за што ме пратија се изнасмеа што значи може и да нема врска само не мотаат наваму - натаму, ама нека им служи на чест ако е стварно така.
Мила јас оваа ја порачав: https://www.iherb.com/pr/Superior-S...0-MicroLingual-Instant-Dissolve-Tablets/85918
Мене никогаш не ме вратиле,а системот им е ист секаде на матичните гинеколози,мислам дека до сестрата е,колку е спретна и колку сакат да се потрудит и да ти завршит работа
И мене не ми даваат упат ниту матичен гинеколог ниту општ лекар,не ме пратија ни преку интернист да земам упат,демек нема саглам на државно што ќе ми даде упатпа ќе одам преку Трансфузиологија со интерклинички,таман ќе одам и на консултации кај Елена Петковиќ,па мислам дека се што треба да испитам, ќе ми каже докторката.
Da i jas maka macam so maticniot, ama ke pobam da mi dade upat kaj specijalist ginikolog, belkim vaka ke zavrsime rabota
По препорака на Петличковски, треба да пијам по 1000 микрограми метилирана фолна, а ова ми се чини како добра комбинација,инаку по едно ќе пијам и си порачав едно пакетче
Реално, и нивна да е не е во ред да инсистираат таму да ги правиш сите испитувања. Мене во ЊуБорн секогаш ме праќаа на државно па и за еден хормон да испитам јас сум ги молела викам нема грешка за 1000ден естрадиол да проверам ќе одам на државно, само за тоа ќе дадам уште 1000 бидејќи ќе треба да одам со термин па после по резултат. Вака и така сум тука сакам тука да си испитам верувајте поевтино ќе ми биде. Јас сум ги молела Е сега за повеќе работи кога се и што може да чекаат зошто да не на државно...
Еве баш сега гледам хетерозигот за мутација H1299R во генот на фактор V , комбиниран хетерозигот за мутации C677T i A1298C во генот за метилен тетра хидрофолат, хетерозигот за мутација V34L во генот за фактор XIII и комбиниран хетерозигот за мутации eNOS-786 T>C i eNOS G894T
Вака кога ве читам мутации, ова она паника ме фаќа. Кажете ми несакам се да испитувам бидејќи сум немала до сега абортуси и сл. воопшто не е настаната бременост кај мене 2,5 години. Значи упат да си побарам за кариотип и имунологија тоа е најнеопходно или има други работи кои се битни ? Докторот ми вика нема потреба да ги правиш ама вака читајќи ве самоиницијативно ќе одам.
Исто скроз и јас ама си испитав се еве ти го фамозниот лист шо го скоцкав сама и им го праќам на сите и ги буцкам да се испитаат,овде имаш како да гласат упатите и за каде.
Мила и јас до сега не сум имала ниту абортуси ниту бременост, но ме праќа интернист од приватно е она што ми ја води тироидната и така ми препорача и овие мутации да ги проверам што испадна дека обична фолна, организмот не ми ја преработува,плус сега ќе одам и на Трансфузиологија бидејќи Петличковски од Имунологија ми рече да направам таму консултација пошто ќе мора да примам и клексани кога ќе дојде време.Малтретирање е додека да ги направиш,ама ќе бидеш на сигурно,без разлика кога ги правиш а најдобро е одма да ги направиш.Поздрав и успешно!!!
Тој Петановски со тој Хемолаб, уште памет не му доагја. Овие испитувања на државно се сто пати поефтино. Витамин Д, на клиничка биохемија е 80 денари, која разлика
Можат сто посто, само што не сакаат да се замараат. Кога ќе се спомне упат, одма проблем има системот... И во Систина никогаш не упатуваат, каде да се прават испитувањата.
Девојки синоќа ја примив прегнил инекцијата 2 од 5000 денес имам слободен ден а утре во 7:30 пинкција .. Возбудена сум премногу..