Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ke gi povtoram samo onie so mi bea pokaceni.Anti-cardiolipin screen.Anti-cardiolipin IgG.Anti-cardiolipin IgM.I ostetenata DNA Anti-ssDNA(Anti-single-stranded DNA.I insulinot oti bese visok.I vitaminot D oti bese nizok.A kaj Petanovski 4D, spermogram I mikrobioloski pa da gi pratam dokumentite vo fondot

Последна измена: 2 септември 2015
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Колку плати за испитувањата кај Кочо?

3. annel

annel Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    428
    Eve na @деара Da i ja raskazam mojata dolga i siroka prikazna vo kratki crti :). Posle 3 ne uspesni IVF 4 toto mi bese uspesno i imam since 5godinki koe go sakam najmnogu na celiot svet toj e moeto:l: a sega so 5toto Ivf za sreka pak uspesno vo moeto mese imam uste 2 :l::l:.vtoroto mi bese vo Sistina a site dr vo Plodnost i barem jas sum mnogu zadovolna od site tamu so mali isklucoci :). IVF mi bese po najkratka postapka, od 8 dena po 4 menigion mislam bea i na 11den punkcija po 3 dena transfer, znaci se na se za 14 dena zavrsiv rabota i mi bese malku cudno oti se bese kako na zafrkancija ubrzano:( no ete bidna znaci ne e ni do dolg ni do kratok tuku da dojdi denot:) a vi posakuvam na site so e mozno pobrzo da si go docekate toj den:party::party::party::d::d::d::l::music::music::music:sega boli no posle se se zaborava , edinstveno e tesko koga nekoj drug ima ist problem a znaes kako ti bilo tebe, no dovolen e samo pogled od tie malite ocinja i rasturenite igracki ili skrsenata vazna za da se nalutis i nervozata faka drug pravec :) :*

На Mihaela123456, princessp, bubic.k и 12 други им се допаѓа ова.
  4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Sto ubavo @annel ,sinceto ke bide batko na dve mali dusi,uzivaj vo sekoj moment,ne velam deka i kaj nas nema da bide,no bi sakala uste denes da sum bremena,da ja istisnam prazninata sto ja osekam

На irenna, mimidjon, Natasa. P и 4 други им се допаѓа ова.
  5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    A da Ve prasam sto mislite koga da se javam vo fond,od vcera pocnaa da rabotat,a jas podnesov na 10 avgust?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Togas koga ispituvav se komplet mislam okolu 16000iljadi da bese.Ama sw ispitav

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ауууу

На Pacient srna и stevemila им се допаѓа ова.
  8. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Blagodaram mnogu mila, pa lesna bremenost i uzhivaj maximalno so golemiot :hug:

На mimidjon, Natasa. P, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145
    zdravo na site:)nova sum na forumov so istiot problem kako i vasiot:( dolgo vreme so mm se obiduvame da dojdem do bebce no nikako ne ni odi iako se e vo red kaj dvajcata,celo vreme po lekari a nikako da bremenost :(sega se odlucivme za ivf i ja pocnavme procedurata,prvo tableti mikrogion,potoa suprefakt inekcii koi sama si gi stavam,na tret den ispitavme hormoni i mi dadoa inekcii fostimon ,sakm da prasam dali mekoj ima iskustvo so ovie inekcii?prviot den dobro gi podnesov a vroriot den imav uzasni grcevi vo stamakot jratko trajni ama jaki bolki,
    na site sto iscekuvaat bebe im posakuvam sto pobrzo da go dobijat,se nadevam i kaj nas ke bide za brzo,golem pozdrav do site i ako nekoj moze da mi odgovori sto sledi ponataka mnogu ke vi sum blagodarna

На malecka*, stevemila, Natasa. P и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ke bide MADO milicka,ke bide...i toa mnogu skoro. Vo tekot na nedelava ke ti pratat pozitiven odgovor od fondot i od sleden ciklus pocnuvas so procesot. Sega razmisluvaj deka ova vi bese posledno leto samicki so soprugot,naredno leto so placko,placka vo race ke davas poddrska tuka na tie sto ke im treba. Te gushkam mila silno:hug::l:

На mimidjon, stevemila, Natasa. P и 5 други им се допаѓа ова.
  11. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Me raznezni @Ninichka ,bas se zamisliv,sto ubavo ke ni bide,igracki-placki :*,te guskam

На mimidjon, stevemila, Natasa. P и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    mmmm ubaviniiii :) :) jas mislam deka i slednoto leto ke go isterame sami so mm, no esenta da bide so plackovciii i igrackiii :)
    ah ponekogas koga si zamisluvam rastureni igracki niz kukljataaaa :inlove: :inlove: :inlove::hug::hug::hug: se topam :D

На darcy, stevemila, Natasa. P и 6 други им се допаѓа ова.
  13. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Esenski deca libra ;)

На stevemila, annel, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Devojki, eve me mene pak so istiot problem. Kaj soprugot se utvrdi deka e nositel na hepatitB, a analizite kajmene pokuzuvaat deka sum negativna. Maticniot mi veli deka moram da se revakciniram jas zaradi zastita, a kaj soprugot deka ne trebalo nitu terapija nitu bilo sto, bidejki toj samo bil nositel na virusot, a istiot ne bil aktiven i ne pravi nikakvi steti. Problemot e toa sto, tie vakcinite se stavaale 3 pati, prvata sega, vtorata za eden mesec, a tretata posle 6 meseci, a vo toj period, ne smee da ima bremenost. Sega sme vo sah-mat pozicija. Site dokumenti za vo fondot se na kupce i trebase da gi pratime za edna nedela, i sega ne znaeme koj pat da go fatime. Pomos...sovet..nekoe iskustvo?

15. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    devojki eve me i mene posle kratok period da spodelam so vas deka od denes pocnuvam so superfact :))) fondot pokrival sisence,da se bockam dodeka da mi dojde e sega dali nekoj moze da mi kaze dali ke mi stigni edno ili da si baram negde so po vreme da si kupam .. ...:hug:

На niticka, MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Ако не ти стигне, јас ќе ти дадам имам останато :)

На irenna, MADO, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ako si na dolg protokol, verojatno nema da ti stigne. Navistina za malku, no sepak, i jas morav drugo da si zemam, kolku sto se sekavam za uste 2-3 bocki falese. A ako si na kratok protokol, mislam deka dovolno ke ti bidi. No ti samata ke vidis, koga ke dojdes pri kraj, ke znaes odnaapred da si zemes i da ne cekas posleden moment. so lesno milicka i gi cekame tvoite dve crtki. :hug:

На MADO, stevemila и annel им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Natasa. P Не сум паметна да те посоветувам што да правите. Докторот што ти препорачува? задолжително да чекате или? Да не сум ти во кожа...

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Fondot pokriva dve sisencinja taka i stoi i na obrascite. Vsusnost eve jas 2 pati ptavev IFV na tovar na fondot i so dolg protokol pocnuvajki od 20ti den i mi davale 2 sisenca i duri i mi ostanuvalo.

На S.Snezana и stevemila им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Natasa. P
    Lele mila milicka kao be vaka :( rasprasajte se ubavo pobarajte i vtoro treto mislenje pa odlucete, ako site recat da se poceka, sto da se pravi ke vidis ke letne edna godinka stom ke trepnes :)

На MADO, stevemila и Natasa. P им се допаѓа ова.