Најлесна и најмалку стресна е постапката на природен циклус, немаш терапија, или евентуално ако се вклучи нешто минимално по потреба, одиш на ехо неколку (3-4) пати и мерење на хормони преку крв два пати, стоп инекција, пункција, ако има ј.к., оплодување, ако се оплоди, трансфер.
Супер за тебе мила, мене гинекологот ми рече дека за некои подобра стимулација е кломифен отколку инекции,сите сме различни.Еве јас ќе одам на природен сега во април па ќе пишам што ќе испадне од тоа
Само внимавајте Климифенот да не го тенчи ендометриумот, има понова генерација на лек во замена за Кломифен, Летрозол, за кој се пишува дека е подобар. Сепак консултирајте се со доктор. f:
Да, може, а дали имаш топлина на местото или само црвенило? Ако имаш и топлина, може мраз да ставиш неколку минути на местото.
Фала дај боже да се оплодат. Кај Д-р Таше во плодност почнав со супреф од 2 ден циклус и од 3 ден со мерионал 4 навечер 10 дена и примив на 11 ден прегнил еден ден пауза и пункција
По оценка на докторот и ембриологот, најчесто од 3-5 дена, а понекогаш (поретко) и за 2 дена може да го направат трансферот.
Мене на 3 ден. А на жената шп бевме заедно на трансфер на 6 ден и кај двете беше успешно дај боже и кај тебе
Nema vrska dali na treti ili na peti den e et jas imav tri ivf i trite pati et mi bese na treti den i imav treto uspesno ivf Inace sega bas edna zena mi kaza oti na 42 god e ostanala bremena ona prirodno i e rodila dete
Jas pred 4 godini gi najdov vo remedika potoa dokupuvav od mojot grad apteeeeeekata odnekade gi naracuvase